Waarden en missie

Onze 5 kernwaarden

Passie: we zijn trots op wat we doen. Alle medewerkers hebben passie voor muziek en piano’s en tonen dit in hun positieve houding en enthousiasme.

Kwaliteit: Piano's Maene hanteert strenge kwaliteitsnormen, van inkoop, instrumentenbouw en verkoop tot levering en service.

Integriteit: onze relaties zijn gebaseerd op integriteit. Piano's Maene streeft naar langetermijnrelaties op basis van respect en vertrouwen, zowel tegenover de medewerkers, leveranciers als de klanten.

Traditie & Innovatie: traditie en meer dan 150 jaar ervaring gaan hand in hand met innovatie en vernieuwingen, zowel in de instrumenten als de processen.

Klantgericht: de klant staat centraal in alles wat we doen, we doen er alles aan om de klant te ontzorgen en gepersonaliseerde service te verlenen.


Onze Missie

Piano's Maene wil staan voor alles wat met piano's en vleugels te maken heeft door:

  • Het grootste aanbod wat betreft aankoop en huur van de beste piano’s en vleugels in alle prijsklassen; hedendaags of historisch, akoestisch of digitaal.
  • Elke pianist, van beginnend tot gevorderd, van hobbyist tot professional te voorzien van het best passende instrument en gepersonaliseerde service.
  • 150 jaar expertise te vertalen in superieure kwaliteit met betrekking tot distributie, instrumentenbouw, restauratie en service.
  • Een lijn zelf ontwikkelde en rechtsnarige vleugels op ambachtelijke wijze te produceren in Ruiselede en wereldwijd te vermarkten

Ecologisch verantwoord ondernemen

Piano's Maene wil als bedrijf ecologisch verantwoord ondernemen. Naast een aantal interne maatregelen en procedures, willen we ook meehelpen om de grondstof hout, waaruit piano's hoofdzakelijk zijn gemaakt, te voorzien naar de toekomst. Voor elke verkochte piano wordt daarom een nieuwe boom aangeplant (via WeForest project). 

Meer info hierover via deze link of op de Maene-pagina op de website van WeForest