Piano kopen? De beste merken onder een dak. Bekijk hier je voordeel

Een piano kopen kan een lastige opgave zijn. De pianomarkt is een industrie geworden waar ambachtelijke kwaliteitsprincipes steeds meer ten koste gaan van hoge winstmarges en minderwaardige massaproductie. Een betrouwbare pianozaak die het kaf van het koren weet te scheiden, is dus belangrijker dan ooit. Wij verzekeren dat de aankoop van een akoestische piano ook een verstandige financiële en muzikale investering is. Op basis van onze jarenlange ervaring hebben wij een selectie gemaakt van topmerken die elkaar perfect aanvullen: onze exclusieve merken Steinway & Sons, Boston, Essex en Doutreligne en de Japanse merken Kawai en Yamaha. Alle piano’s die onze selectie halen hebben uitstekende muzikale kwaliteiten en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

De beste merken onder één dak

Deze slogan gebruiken we uiteraard niet zomaar. Onze merken zijn dan ook één van onze sterke troeven.

Piano's Maene is exclusief vertegenwoordiger van de piano's en vleugels van Steinway & Sons, ook wel de Rolls Royce onder de piano's genoemd. Daarbij komen ook de twee exclusieve kwaliteitsmerken Boston en Essex. Met ons eigen merk Doutreligne spreken we in eerste instantie de pianist aan die een ideale prijs-kwaliteitsverhouding zoekt. Verder zijn we al decennia lang importeur van de Japanse merken Yamaha en Kawai. Voor beide merken zijn we één van de langste, trouwste en grootste distributeurs in Europa.

Steinway & Sons

Sinds 1853 staat de naam Steinway & Sons symbool voor de allerbeste piano’s te wereld. Traditioneel vakmanschap op het hoogste niveau, oog voor detail en het gebruik van de beste materialen zijn enkele kenmerken van elk instrument, handgemaakt in New York en in Hamburg.

Wist u dat een Steinway vleugel bestaat uit meer dan 12.000 afzonderlijke onderdelen en dat het met de hand vervaardigen van een Steinway tot een jaar kan duren? Meer dan 1.400 concertpianisten wereldwijd verkiezen een Steinway. Ook voor de amateurpianist is de aankoop van een Steinway een droom die werkelijkheid wordt.

Piano's Maene is exclusief vertegenwoordiger voor Nederland en België voor de instrumenten van Steinway & Sons. In ons gerenommeerde Piano Technisch Atelier worden ook instrumenten gerestaureerd, uiteraard met alleen originele Steinway-onderdelen. U vindt bij ons dan ook een interessant aanbod aan tweedehandse Steinway-instrumenten. Het atelier kreeg ook als enige wereldwijd de toestemming om een replica te bouwen van de allereerste Steinway vleugel uit 1836.

Meer info over deze replica, over Steinway in het algemeen, de geschiedenis en de samenwerking met Maene-Ypma Piano's vindt u op onze afzonderlijke website.

Boston

Na grondig marktonderzoek stelde het gerenommeerde bedrijf Steinway & Sons vast dat er binnen het midden-prijssegment een pianoconcept ontbrak dat een hoger muzikaal rendement oplevert.

Met het concept van de Boston piano werd deze leegte perfect ingevuld. Het eerste dochtermerk van Steinway & Sons werd gelanceerd in 1992. Het hoge muzikale rendement wordt bereikt door een stabiel concept met unieke bouwkenmerken die sterk verwant zijn met het Steinway product, zoals de dubbele klankkast met hoogwaardig hout, de bredere staart (wide tail design) voor de vleugel, het diafragma klankbord, de verticaal gelamineerde brug, de ‘octagrip’ stembalk en een zeer uitgebalanceerde hamerkop.

Samen met het feilloze mechaniek maken deze kenmerken van de Boston een bijzonder aantrekkelijk instrument in het middenprijsklasse, geliefd door zowel de klassieke, jazz- en poppianist. Bovendien ontvangt u bij aanschaf van een Boston het “Steinway Promise Certificaat”: bij een investering in een Boston ontvangt u binnen 10 jaar na aankoopdatum gegarandeerd uw aankoopbedrag 100% terug als u upgrade naar een Steinway & Sons. Een zinvolle investering? Zeker weten!

Boston "Designed by Steinway & Sons" heeft drie piano- en vijf vleugelmodellen op de markt.

Essex

In navolging op het Boston-concept stelde Steinway eveneens vast dat er in het basissegment van de pianomarkt een concept ontbrak met een significant accent op de klankkwaliteit. Met de Essex piano heeft Steinway & Sons een schitterend product ontworpen dat perfect beantwoordt aan dit profiel. Dit tweede dochtermerk werd vervolgens gelanceerd in 2006.

Opnieuw is Steinway & Sons erin geslaagd om verwante ‘Steinway kenmerken’ te integreren in het concept van de Essex piano. De uiterst solide rugconstructie, het concept van de zangbodem met verticaal gelamineerde brug, de diagonaal gelamineerde stembalk, de bredere staart (wide tail design) voor de vleugels en het soepele mechaniek met evenwichtig uitgebalanceerde hamerkoppen vormen de basisingrediënten voor een schitterend concept met een bijzonder rijke en harmonische klank.

Elke beginner en zelfs gevorderde pianist worden met een Essex piano op zijn wenken bediend. Binnen het budget van de betere basispiano is Essex "Designed by Steinway & Sons" de absolute aanrader als je kwaliteit verkiest voor een zeer concurrerende prijs. Ook bij Essex ontvangt u bij aanschaf het “Steinway Promise Certificaat”: bij een investering in een Essex ontvangt u binnen 10 jaar na aankoopdatum gegarandeerd uw aankoopbedrag 100% terug als u upgrade naar een Steinway & Sons. Een zinvolle investering? Meer dan ooit!

Essex "Designed by Steinway & Sons" heeft drie piano- en twee vleugelmodellen op de markt.

Doutreligne

Op de dag waarop u besluit een piano aan te schaffen is de juiste keuze essentieel. Doutreligne, het eigen huismerk van Piano’s Maene, staat voor exclusiviteit en vakmanschap. Kiezen voor een Doutreligne is kiezen voor een piano of vleugel met de beste garanties voor een aangename klank, een verfijnde aanslag en een perfect afgewerkt en stabiel instrument.

De zangbodem is de ziel van een piano. Deze bepaalt in hoge mate de klankkleur, klankkwaliteit, duurzaamheid en het volume. Doutreligne gebruikt, zoals de beste bouwers, massief epicea. Dit is een lichte, soepele houtsoort die door de rechte nerven heel sterk is. De minste trilling van de snaren wordt hierdoor versterkt en gekleurd. Alle onderdelen zijn van de beste kwaliteit en met grote precisie gemonteerd. Bij de Doutreligne-Maene selection zorgen gespecialiseerde technici van Piano’s Maene voor een subtiele afregeling en kwaliteitscontrole. Op die manier geven we de instrumenten een unieke muzikaliteit mee die bouwt op ruim 150 jaar vakkennis. Een mooie afwerking van de kast toont de zorg van de pianomaker en staat synoniem voor kwaliteit en duurzaamheid. De keuze van de materialen, het vervaardigen van de onderdelen, het monteren en het afregelen staat bij de Doutreligne-Maene selection garant voor een onberispelijke kwaliteit en jarenlang muzikaal plezier.

Bekijk hier onze algemene folder over Doutreligne

Yamaha 

Yamaha is in 1889 opgericht door Torakusu Yamaha onder de naam Yamaha Organ Manufacturing Company. Het bedrijf werd in 1897 omgezet in een N.V. met de naam Nippon Gakki Co. Ltd. waarvan Torakusu Yamaha directeur werd. In 1987 werd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan de naam veranderd in 'Yamaha Corporation'. Het hoofdkwartier is gevestigd in Hamamatsu in Japan.  Daar bevindt zich ook de Japanse productie-eenheid (Toyo Oka), waar onder anderen de premium instrumenten worden gebouwd. Maar Yamaha heeft ook in andere Aziatische landen pianofabrieken : o.a. in China en Indonesië.

Aanvankelijk bouwde Yamaha, zoals vele Japanse producenten in die tijd, goedkope kopieën van westerse merken. De voorbije 125 jaar is het bedrijf echter uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers in de muziekmarkt, met instrumenten in elke prijsklasse. Het aanbod bestaat niet alleen uit piano's en andere klavierinstrumenten, maar ook blaasinstrumenten, slagwerk, professionele audio-apparatuur, muzieksoftware, enz.

Piano's Maene en Yamaha werken al meer dan 30 jaar samen. Als één van de eersten in Europa en de eerste in België, omarmden we de Yamaha premium instrumenten.

Vandaag vind je in onze winkels de diverse reeksen van Yamaha, waaronder de B-reeks, de U-reeks, de YUS-reeks en de CX-reeks.

Kawai

In 2013 vierde Kawai haar 85ste verjaardag. Het was in een kleine gehuurde werkplaats in Hamamatsu (Japan) waarin oprichter Koichi Kawai in 1927 piano’s begon te bouwen. Het doel was om een piano te presenteren welke zowel vernieuwend als betaalbaar was. Toen Koichi in 1955 overleed, volgde zijn zoon Shigeru Kawai hem op en in 1989 nam diens zoon Hirotaka het roer over. Vandaag de dag worden veel Kawai instrumenten nog steeds in Japan gebouwd. Een klein aandeel (vooral de kleinere modellen) wordt inmiddels in Indonesië vervaardigd. In 1997 ontving Kawai als eerste pianofabrikant ter wereld het ISO 14001 certificaat, voor hun uitstekende milieumanagement.

De vader van Chris Maene, Albert Maene, maakte voor het eerst kennis met Kawai op de Expo van 1958 in Brussel. Hoewel de pianomarkt zich toen vooral toespitste op kleinere piano's, zag Albert – als een van de eersten in Europa – wel toekomst in de hogere modellen en vleugels van Kawai. In 1960 stonden de eerst Kawai piano’s in onze toonzaal. In 2010 vierden Piano’s Maene en Kawai hun 50-jarige trouwe samenwerking. Dit ging gepaard met een Kawai-tentoonstelling, een speciale serie piano's (exclusief ontworpen voor Piano’s Maene) en een bezoek van Mr. Kawai (de huidige CEO) aan onze vestiging in Ruiselede, dat feestelijk werd beëindigd met een jubileumconcert.

De afgelopen 85 jaar heeft Kawai vele patenten verkregen voor hun pianogerelateerde ontwikkelingen. Vandaag de dag kenmerken de Kawai instrumenten zich door hun harmonieuze samenspel tussen eeuwenoud vakmanschap en geavanceerde technologieën. Die specifieke bouwwijze en het gebruik van vernieuwende materialen, zorgen voor een voortreffelijke klank en een uiterst responsieve aanslag: zo hebben de Kawai instrumenten o.a. een Neotex klavier (absorbeert de natuurlijke oliën en ademing van de handen), een massief klankbord uit sparrenhout en een Millenium III Action (bestaande uit ABS-Carbon, dat in tegenstelling tot hout niet onderhevig is aan vocht of luchtvochtigheid en een langere levensduur kent).

Vandaag is Maene-Ypma Piano's met trots de grootste vertegenwoordiger van Kawai in Nederland en België. Hiervoor sleepte het bedrijf al verschillende prijzen in de wacht. Door het grote gamma aan akoestische en digitale piano’s slagen we erin om klanten een Kawai instrument te adviseren dat aansluit bij de specifieke verwachtingen, voorkeuren, persoonlijkheid en budget. Vanwege de goede kwaliteit, de warme klank en het betrouwbare vakmanschap blijft een investering in Kawai de moeite waard.

In onze showrooms vind je de diverse reeksen en series van akoestische piano’s van Kawai terug, waaronder de K-reeks (piano's) en de G- en RX-reeks (vleugels).