Winkelwagen

Yamaha Clavinova CLP-785 B Digitale Piano

Yamaha Clavinova CLP-785 B Digitale Piano

Kopen Een vraag stellen
of bel naar de winkel in jouw buurt

€ 4.359
Levertermijn: Op aanvraag

Ons advies

De Yamaha Clavinova CLP-785 is uitgerust met het GrandTouch klavier en bovendien voorzien van contragewichten. De touché werd geïnspireerd door de CFX concertvleugel van Yamaha, waardoor je een superieur speelgevoel krijgt. Dankzij de CFX samples, de kracht en plaatsing van de speakers en de ingebouwde speakerbox, is de balans tussen touché en het geluid perfect. Bovendien is het instrument erg gebruiksvriendelijk dankzij het touchscreen. Draadloos connectie maken via Bluetooth Audio en Midi laat je toe om makkelijk je favoriete nummer via bijvoorbeeld YouTube mee te spelen of jouw piano te bedienen met de SmartPianist app.  Dit alles maakt van de Yamaha Clavinova CLP-785 een zeer performant instrument.

Gratis leveringGratis montage en verwijderen verpakking5 jaar garantieMaene Digital AcademyMaene Acoustic Bonus

Informatie en specificaties

Type:Digitale piano
Hoogte:102,7 cm
Breedte:146,1 cm
Diepte:45,9 cm
Gewicht:71 kg
Afwerking:Zwart Hoogglans

Het geluid van enkele van de beste concertvleugels in de wereld

Met twee wereldberoemde concertvleugels beschikbaar met een druk op de knop, laat de Yamaha Clavinova CLP-serie u de perfecte pianoklank kiezen voor de muziek die u wilt spelen. De Yamaha Clavinova CLP-700-serie biedt veel meer dan alleen gesamplede geluiden. Het reproduceert de Yamaha CFX-concertvleugel en de legendarische Bösendorfer Imperial uiterst nauwgezet.

De krachtige klank van de vermaarde CFX

Yamaha’s vlaggenschipconcertvleugel (275 cm), de CFX, biedt sprankelend hoog en een krachtige, doordringende bas met een geluid dat tot de verste uithoeken van elke concertzaal draagt. De CFX werd bespeeld door de winnaar van het prestigieuze Internationale Frédéric Chopin Pianoconcours in 2010 en wordt sindsdien erkend als een van de beste concertvleugels van deze tijd.

Het legendarische geluid van een Bösendorfer Imperial

Bösendorfer, oorspronkelijk opgericht 1828, bezit nog steeds een unieke positie onder pianobouwers als de enige fabrikant ter wereld die nog steeds gebruikmaakt van de Weense traditie van het ambachtelijk, met de hand vervaardigde ontwerp dat de unieke warme bas, het zingende hoog en de rijke klankkleuren produceert, wat bekend staat als het 'Weense Geluid'. De ontwikkeling van Bösendorfer piano's is beïnvloed door beroemde componisten zoals Brahms en Johann Strauss, wat resulteerde in een instrument dat gelauwerd werd als de enige piano die in staat was het frenetieke spel van Franz List te doorstaan.

Trouw blijvend aan deze erfenis van nauwgezet ontwerp en de implementatie, wordt elk Bösendorfer-instrument zeer minutieus met de hand vervaardigd gedurende vele uren door uiterst deskundige en ervaren ambachtslieden. In 2008 werd Bösendorfer onderdeel van de Yamaha Group en in 2014 kwam de bewonderde klank van de Bösendorfer Imperial beschikbaar in de Clavinova CLP-serie.

Een volledig meeslepende concertvleugelbeleving — zelfs met een hoofdtelefoon

Yamaha's geavanceerde binaurale samplingtechnologie is nu voor het eerst beschikbaar op de Clavinova. De technologie maakt gebruik van samples van de CFX, Yamaha's vermaarde concertvleugel, opgenomen met speciale microfoons, die positioneringsinformatie en andere nuances bevatten die door het menselijk gehoor onderscheiden worden. Het resulterende geluid is zo natuurgetrouw, zo meeslepend, dat u zelfs al snel vergeet dat u een hoofdtelefoon op hebt.

Zodra u de Yamaha CFX Grand Voice kiest en een hooftelefoon opzet, wordt het binauraal gesamplede geluid automatisch klaargezet en ingesteld en zijn er geen verdere instellingen nodig. Nu kunt u, met of zonder hoofdtelefoon, thuis optimaal genieten van de concertvleugelbeleving.

Het juiste evenwicht vinden

Pianisten geven niet alleen de voorkeur aan vleugels vanwege hun geluid, maar ook vanwege de manier waarop de toetsen op hun aanslag reageren. Als de toetsen van vleugels worden aangeslagen, is er een bepaald gewicht nodig of is er een bepaalde weerstand bij de aanslag. Net zo geldt dat als toetsen worden losgelaten, ze terugkeren naar de ruststand op basis van het evenwicht tussen de toets en het interne mechaniek van het toetsenbord. Het is moeilijk het natuurlijke terugkomen van de toetsen van een vleugel te reproduceren bij een digitale piano, vanwege de verschillen in de mechanieken. Yamaha heeft deze kenmerken zorgvuldig bestudeerd bij het ontwikkelen van het GrandTouch-toetsenbord en heeft nu dit verfijnde evenwicht weten te reproduceren bij de Clavinova digitale piano. Het resultaat is GrandTouch - de gedetailleerde aanspreekbaarheid van een vleugel waarmee uniform klankbeheersing, exacte ritmiek en vloeiende melodische expressie mogelijk is - fundamenteel voor een uitzonderlijke muzikale prestatie.

VRM fysieke modellering - creëert de kenmerkende galm gegenereerd door de complete kast van een concertvleugel

In een vleugel resoneert geluid door de hele kast van het instrument, wat resulteert in een rijke nagalm die de luisteraar met geluid omhult. Dit fenomeen wordt perfect gereproduceerd in de Yamaha Clavinova via verbeterde Virtual Resonance Modeling (VRM). De oorspronkelijke VRM berekent de verschillende stadia van de snaren voor elk van de 88 noten van het toetsenbord, van het ene moment tot het volgende, evenals de timing en diepte waarmee de demperpedalen worden ingetrapt. De verbeterde VRM berekent nu ook aliquot-resonantie in de hogere octaven en de volledige resonantie van de zangbodem, kast en het frame. Deze technologie zorgt voor een levendige, heldere, rijk gevarieerde expressie die het eindeloze aantal factoren tot uitdrukking brengen die inherent zijn aan pianospel.

Draadloze verbinding voor Bluetooth®-audio en midi

U kunt muziek via het audiosysteem van de Clavinova weergeven vanaf een smart device met bluetooth. U kunt audiodata streamen, zoals mp3-bestanden. Bovendien krijg je via Bluetooth midi ook de mogelijkheid jouw instrument te verbinden met de SmartPianist App. 

Specificaties

Nieuwe Yamaha CFX- en Bösendorfer Imperial-vleugelsamples, nieuwe Yamaha CFX binaurale sampling

53 Voices + 14 Dreum/SFX Kits + 480 XG-voices, waaronder 4 fortepiano-voices (Scarlatti Piano/Mozart Piano/Beethoven Piano/Chopin Piano)

Verbeterde VRM (Virtual Resonance Modeling)

GrandTouch™-toetsenbord met contragewichten, 88-toetsen lineair gegradeerde hamers

Demperpedaal met vleugelrespons

(50 W + 50 W + 50 W) x 2 versterkers

Grand Acoustic Imaging

(16 cm + 8 cm + 2,5 cm + transducer) x 2 luidsprekersysteem, luidspreker met sparrenhouten conus

USB-audiorecorder (weergave/opname: WAV)

20 ritmes

Ingebouwde bluetooth-audio

Draadloze verbinding met de Smart Pianist-app via bluetooth-MIDI

Bedieningspaneel met touchsensoren

Grand Expression Modeling