Silent en zelfspelende piano's

Traditie en innovatie zijn twee van onze kernwaarden. Akoestische piano's die op een innovatieve manier worden uitgebreid met elektronische componenten en functies behoren dan ook tot onze specialiteit!

Silent en transakoestisch

In een tijd van technologische explosie en expansie is het silent systeem een perfect voorbeeld van de samenwerking tussen akoestica en technologie. Akoestische piano’s uitgerust met een koptelefoonsysteem bieden vele voordelen. Enerzijds zijn het volwaardige instrumenten uitgerust met mechanische klavieren en een vertrouwde akoestische klankproductie. Anderzijds zijn ze uitgerust met een "digitale pianomodule" en bezitten ze de mogelijkheid om een digitale klank te produceren via de koptelefoon. Op die manier zijn deze instrumenten geluidloos ("silent") voor de buitenwereld. Zo kunt u zich te allen tijde uitleven en concentreren op uw pianospel zonder uw omgeving te storen.

Als het silent systeem tevens de zangbodem van de akoestische piano als "luidspreker" gebruikt om elektronisch opgewekte klanken te versterken, spreken van een "transakoestisch" systeem. Zowel Yamaha als Kawai hebben een ruime keuze aan instrumenten die voorzien zijn van een dergelijk systeem.

Zelfspelende piano's en vleugels

Een zelfspelende piano of vleugel zorgt ervoor dat een akoestisch piano of vleugel uit zichzelf speelt, compleet met bewegende toetsen. Dit kan gezien worden als de moderne en verbeterde versie van de pianola van begin 20ste eeuw. Het systeem laat optioneel ook toe het pianospel op te nemen, en achteraf weer te laten afspelen. De piano kan bovendien gesynchroniseerd worden met iPad, iPhone, Smartphone of laptop. Deze perfecte mix van traditie en innovatie zorgt voor een totale multimedia ervaring!

Bij Piano's Maene kun je terecht voor alle beschikbare zelfspelende systemen op de markt. We bouwen zowel de systemen van o.a. QRS en Pianodisc in, maar hebben ook de Yamaha Disklavier (met als nieuwste generatie "Enspire") en als kers op de taart de Steinway Spirio.