Stemmen en onderhoud

Het ontstemmen van een piano of vleugel is een natuurlijk proces. Diverse factoren zijn direct van invloed op het ontstemmen van een piano of vleugel. Naast de intensiteit in gebruik hebben ook de relatieve luchtvochtigheid (RLV) en temperatuurswisselingen een sterke invloed. Een belangrijk deel van de schommelingen is seizoensgebonden.

De diverse houten en metalen onderdelen in uw instrument reageren ieder op hun eigen manier, waardoor spanningsverschillen ontstaan. Door deze spanningsverschillen verandert ook de toonhoogte. Om uw instrument op de juiste toon te houden, adviseren wij uw instrument meerdere malen per jaar door een professionele stemmer te laten stemmen. Hierdoor behoudt uw instrument zijn zuivere klank, wat het speelgenoegen ten goede komt.

Piano's Maene zorgt ervoor dat uw piano ook na levering in topconditie blijft. Wij hebben een sterk team van 15 hoogopgeleide pianostemmers- en technici die door heel Nederland actief zijn. Onze stemmers volgen intensieve training en opleidingen bij het gerenommeerde Steinway & Sons in Hamburg. Tevens doen de belangrijke concertzalen als Het Concertgebouw en De Doelen , theaters, muziekscholen en conservatoria beroep op onze technici voor het onderhouden en stemmen van hun instrumenten.

Maak hier een online stemafspraak