Stilakoestische piano's en Player systemen

Traditie en Innovatie zijn twee van onze kernwaarden. Akoestische piano's die op een innovatieve manier worden uitgebreid met elektronische componenten en functies behoren dan ook tot onze specialiteit! 

Stilakoestisch en transakoestisch

In een tijd van technologische explosie en expansie is het silentsysteem een perfect voorbeeld van de samenwerking tussen akoestica en technologie.

Akoestische piano’s uitgerust met een koptelefoonsysteem bieden heel wat voordelen. Enerzijds zijn het volwaardige instrumenten uitgerust met pedagogisch verantwoorde, mechanische klavieren en een vertrouwde akoestische klankproductie. Anderzijds zijn ze uitgerust met een "digitale pianomodule" en bezitten ze aldus de mogelijkheid een digitale klank te produceren die via de koptelefoon zijn weg vindt naar de speler.

Op die manier zijn de instrumenten in kwestie geluidloos voor de buitenwereld. De pianist kan zich dus te allen tijde uitleven en concentreren op zijn pianospel zonder te storen noch gestoord te worden. Hoewel er op de markt systemen bestaan die nadien in elke akoestische piano kunnen worden ingebouwd, raden we aan te kiezen voor merken die de technologie direct in hun ateliers inbouwen. Bij Yamaha gebruikt men de naam "Silent Piano", bij Kawai gebruikt men de naam "Anytime" om deze reeks piano's aan te duiden. Ook onze instrumenten van Doutreligne, Essex en Boston zijn optioneel met een stil-akoestisch systeem leverbaar. 

Als het silent systeem ook de zangbodem van de akoestische piano als "luidspreker" gaat gebruiken om elektronisch opgewekte klanken te versterken, spreken van een "transakoestisch" systeem. Zowel Yamaha als Kawai kunnen een aantal van hun modellen hier optioneel mee uitrusten. 

 

Player systemen: zelfspelende piano's

Een "player"-systeem zorgt ervoor dat een akoestische piano uit zichzelf speelt, compleet met bewegende toetsen. Dit kan gezien worden als de moderne en geëvolueerde versie van de piano met rollen van begin 20ste eeuw. Het systeem laat optioneel ook toe het pianospel op te nemen, en achteraf weer te laten afspelen. De piano kan bovendien gesynchroniseerd worden met iPad, iPhone, Smartphone of laptop. Deze perfecte mix van traditie en innovatie zorgt voor een totale multimedia ervaring!

Een piano die met dit systeem is uitgerust, kan ten volle worden benut: ze kan net als elke piano door de pianist worden bespeeld, maar als de pianist even weg of met verlof is, zorgt het pianomation-systeem voor live pianomuziek. In restaurants, hotelbars en -recepties maar ook bij u thuis zorgt de spelende piano altijd voor de juiste sfeer. Via uw iPad, iPhone, Smartphone of laptop kan u een complete muziekbibliotheek in alle genres raadplegen (klassiek, jazz, dinner music ...), ingespeeld door bekende pianisten.

Bij Piano's Maene kan je terecht voor alle beschikbare player systemen op de markt. We bouwen zowel de systemen van QRS als Pianodisc in in de meeste akoestische buffet- en vleugelpiano's, maar hebben ook de Yamaha Disklavier (met als nieuwste generatie "Enspire") en als kers op de taart de Steinway Spirio.