Jazz grootheid Brad Mehldau in Alkmaar

De Amerikaanse pianist en componist Brad Mehldau geldt als een van de meest invloedrijke en vernieuwende jazzmuzikanten van zijn generatie. Met zijn unieke stijl heeft hij wereldwijd een trouwe schare fans opgebouwd. Hij veroverde de jazzwereld met zijn briljante improvisaties en vooral met zijn eigen trio. Zo vertaalde hij popmuziek naar de jazz, bijvoorbeeld op zijn dit jaar verschenen Brad Mehldau plays The Beatles. En tussen de bedrijven door dook hij diep in de klassieke muziek.

Zijn sterke band met klassieke muziek onderscheidt Mehldau van veel andere jazzpianisten. Hij nam zelfs werken op van Bach en Brahms. Invloeden uit de klassieke muziek gebruikt Mehldau ook in zijn eigen composities. Zijn gebruik van contrapunt, ingewikkelde harmonieën en melodische ontwikkelingen laten zien hoe hij zowel uit een klassiek als uit een jazz-vaatje tapt.

Dankzij zijn vele cd-opnames en samenwerkingen met allerlei prominente muzikanten uit verschillende genres begaf Mehldau zich tijdens zijn carrière al over de hele wereld. Op klassiek gebied werkte hij samen met Renée Fleming, Anne Sofie von Otter en Ian Bostridge. Dankzij zijn vermogen om een brug te slaan tussen jazz en klassiek, heeft Mehldau een speciale plaats verworven in de muziekwereld.

Praktische informatie
Datum: zaterdag 21 oktober 2023
Locatie: Piano's Maene Alkmaar
Aanvang: 16:00 uur
Kaartprijs: € 20,00

21-10-2023
Piano's Maene Alkmaar

♭♩