2 à 3 weken
Dit artikel is beschikbaar binnen 2 à 3 weken. Zodra beschikbaar in het magazijn, wordt de piano direct geleverd.

Dit product is leverbaar binnen 2 à 3 weken

Bekijk of bespeel in deze showrooms::

Beschikbaarheid in Alkmaar
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Antwerpen
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Brussel
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Gent
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Limburg
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Ruiselede
Niet beschikbaar

Vanaf € 5.989,00

Ben je liefhebber van een grote verscheidenheid aan muziekgenres? Musiceer, componeer en zing je graag samen met vrienden en familie? Dan is de Yamaha Clavinova CVP-800 reeks echt iets voor jou!

De Yamaha Clavinova CVP-805 beschikt over meer dan 1.000 verschillende klanken die je kan combineren met meer dan 500 verschillende begeleidende stijlen. Daarnaast biedt dit model ook interactieve bladmuziek en kan je er een karaoke mee organiseren! De Yamaha Clavinova CVP-805 beschikt over het befaamde GrandTouchklavier met houten toetsen en een heel volle warme klank (4 speakers). Dus ook de klassieke pianist kan zich volledig uitleven met dit model!

Wil je nog meer klanken en wens je de allerbeste klankbeleving? Neem dan zeker eens een kijkje bij de Yamaha Clavinova CVP-809 of de CVP-809GP (vleugelpiano).

Algemene informatie

Hoogte
86.8 cm
Breedte
142 cm
Diepte
60.6 cm
Gewicht
77.4 kg

Technische specificaties

Naam klavier
GrandTouch
Houten klavier
Ja
Toetsenbeleg
Synthetic Ivory/Ebony
Let off
Ja
Speakers
(45W + 20W) x 2
Begeleidende ritmes
0
Begeleidende stijlen
525
General MIDI
Ja
Aantal klanken
1364 + 480 XG
Polyfonie
256
Display
Touchscreen
Bluetooth audio
Ja
Bluetooth MIDI
Ja
Line out
Ja
Line in
Ja
USB to host
Ja
USB to device
Ja
MIDI in/out
Ja
Aantal pedalen
3
  1. Acoustic Bonus
  2. Digital Academy
  3. Gratis levering
  4. Gratis montage
  5. 5 jaar Garantie

Een vraag of advies nodig?

We staan voor je klaar! Stel je vraag aan Fem of een van onze andere pianoconsultants.

Ontdek een grote verscheidenheid aan begeleidings-styles

Piano's van de Yamaha Clavinova CVP-serie bieden tal van niet-piano-voices, evenals band- en orkestbegeleiding in een breed scala aan genres, waaronder jazz en pop ... Speel uw favoriete lievelingsmelodieën terwijl ze staan uitgeschreven of kijk eens hoe arrangeren u afgaat - het volgende pakkende arrangement wacht erop om ontdekt te worden.

Zing, componeer en verken de onbegrensde mogelijkheden van de CVP-serie

Piano's van de Yamaha Clavinova CVP-serie zijn ideaal voor mensen die willen zingen, componeren en hun honger om op nieuwe manieren van muziek te genieten willen stillen. Sluit een microfoon aan en zing - piano's van de Yamaha Clavinova CVP-serie zorgen voor harmonische begeleiding. Of gebruik de vele handige functies voor componeren, om uw eigen originele begeleiding te maken. Piano's van de Yamaha Clavinova CVP-serie brengen veel plezier in de tijd samen met familie en vrienden.

Twee concertvleugels van wereldklasse in één digitale piano

Yamaha’s CFX, onze vlaggenschipconcertvleugel (275 cm), biedt sprankelend hoog en krachtig, doordringend laag met een geluid dat tot de verste uithoeken van elke concertzaal draagt. De Bösendorfer Imperial is een vleugel die in zijn lange geschiedenis bekend staat om zijn klassieke Weense geluid. Beide zijn uitmuntende vleugels die worden gekenmerkt door onderscheidende karakteristieken zoals kracht, veelzijdigheid, subtiliteit en helderheid. Beide zijn alleen te vinden in een Yamaha Clavinova digitale piano.

VRM fysieke modellering - creëert de kenmerkende galm gegenereerd door de complete kast van een concertvleugel

In een vleugel resoneert geluid door de hele kast van het instrument, wat resulteert in een rijke nagalm die de luisteraar met geluid omhult. Dit fenomeen wordt perfect gereproduceerd in de Yamaha Clavinova via verbeterde Virtual Resonance Modeling (VRM). Het berekent de verschillende stadia van de snaren voor elk van de 88 noten van het toetsenbord, van het ene moment tot het volgende, evenals de timing en diepte waarmee de demperpedalen worden ingetrapt. Deze technologie zorgt voor een levendige, heldere, rijk gevarieerde expressie die het eindeloze aantal factoren tot uitdrukking brengen die inherent zijn aan pianospel.

Van staccato tot legato — buitengewoon expressief geluid dat op de aanslag van de pianist reageert

Met Yamaha's Smooth Release-technologie reproduceert de Yamaha Clavinova de knisperende klank die te horen is bij staccato spel alsook het uitstervende geluid dat wordt geproduceerd bij het langzaam loslaten van de toetsen.

Vloeiende klankovergangen die perfect zijn afgestemd op de toetsaanslag

Het geluid in een akoestische piano sterft langzaam uit. Pianisten kunnen het volume van het geluid veranderen — evenals de dynamiek — om zowel warme als heldere klanken te kunnen spelen door gewoon de aanslag waarmee de toetsen worden bespeeld te variëren.

De Yamaha Clavinova beschikt over lange, zorgvuldig gesamplede opnamen van op een vleugel gespeelde noten, reproduceert ze rijk gedetailleerd en maakt gebruik van unieke Yamaha-technologieën voor vloeiende klankovergangen in reactie op de aanslag van de pianist.

Daarnaast is de Yamaha Clavinova herhaaldelijk getest en aangepast door talloze pianisten om een speelbeleving te verkrijgen die gelijk is aan die van een vleugel.

Toets-lossamples

Op het moment dat een pianist de toetsen van een vleugel omhoog laat komen, vinden er subtiele veranderingen in de klankkleur van het instrument plaats, wanneer de demper op de snaren zakt om het geluid van de snaren te dempen. Toets-lossamples bevatten daadwerkelijke opnamen van deze veranderingen, waardoor ze een getrouwe weergave produceren van de meest subtiele veranderingen in het geluid van de piano, wat zorgt voor een realistischere beleving.

Een volledig meeslepende concertvleugelbeleving — zelfs met een hoofdtelefoon

Yamaha's geavanceerde bi-aurale samplingtechniek maakt gebruik van samples van de CFX, Yamaha's vermaarde concertvleugel, opgenomen met speciale microfoons, die positioneringsinformatie en andere nuances bevatten die door het menselijk gehoor onderscheiden worden. Het resulterende geluid is zo natuurgetrouw, zo meeslepend, dat u zelfs al snel vergeet dat u een hoofdtelefoon op hebt.

Zodra u de Yamaha CFX Grand Voice kiest en een hooftelefoon opzet, wordt het bi-auraal gesamplede geluid automatisch klaargezet en ingesteld en zijn er geen verdere instellingen nodig. Nu kunt u, met of zonder hoofdtelefoon, thuis optimaal genieten van de concertvleugelbeleving.

Stereophonic Optimizer: een nieuw soort hoofdtelefoonbeleving

Bij het gebruik van een hoofdtelefoon zorgt de Stereophonic Optimizer dat de pianist van het breed gespreide geluid kan genieten zoals het klinkt als u achter een akoestische piano zit. Met de Stereophonic Optimizer lijken de gesamplede voices van akoestische piano's* uit de kast van het instrument te komen. Dit zorgt voor een comfortabele, natuurlijke beleving, die de nadelen van het spelen via een hoofdtelefoon elimineert.

Gebouwd op de erfenis van concertvleugelvakmanschap

Vleugeltoetsenborden worden gekarakteriseerd door een lichte aanspreekbaarheid bij zacht spel en een zwaardere aanspreekbaarheid bij krachtiger spel. Een gewoon toetsenbord daarentegen heeft een standaardweerstand ongeacht of de pianist zacht of krachtiger speelt. Dit is traditioneel een van de belangrijkste verschillen tussen de aanslag van een vleugel en die van een digitale piano. Bij het ontwikkelen van het GrandTouch-mechaniek was Yamaha echter op zoek de unieke, daadwerkelijke toetsweerstand van de vleugel te reproduceren, nog natuurgetrouwer. Het resultaat is een instrument met een betere aanspreekbaarheid, dat een groter dynamisch bereik biedt dan ooit tevoren. U kunt nu een veel meer beheersbaar, genuanceerd geluid beleven bij zacht spelen, of krachtige, helderdere klanken bij het spelen met een sterkere aanslag — net als bij een vleugel.

Het juiste evenwicht vinden

Pianisten geven niet alleen de voorkeur aan vleugels vanwege hun geluid, maar ook vanwege de manier waarop de toetsen op hun aanslag reageren. Als de toetsen van vleugels worden aangeslagen, is er een bepaald gewicht nodig of is er een bepaalde weerstand bij de aanslag. Net zo geldt dat als toetsen worden losgelaten, ze terugkeren naar de ruststand op basis van het evenwicht tussen de toets en het interne mechaniek van het toetsenbord. Het is moeilijk het natuurlijke terugkomen van de toetsen van een vleugel te reproduceren bij een digitale piano, vanwege de verschillen in de mechanieken. Yamaha heeft deze kenmerken zorgvuldig bestudeerd bij het ontwikkelen van het GrandTouch-toetsenbord en heeft nu dit verfijnde evenwicht weten te reproduceren bij de Yamaha Clavinova digitale piano. Het resultaat is GrandTouch - de gedetailleerde aanspreekbaarheid van een vleugel waarmee uniform klankbeheersing, exacte ritmiek en vloeiende melodische expressie mogelijk is - fundamenteel voor een uitzonderlijke muzikale prestatie.

Hefboomeffect voor uw optimale artistieke expressie

Bij het bespelen van een digitale piano, kunnen de achterste gedeelten van de toetsen een uitdaging vormen bij volledige muzikale expressie. Dit komt doordat de achterkant van de toets zich het dichtst bij het draaipunt van het mechaniek bevindt. Hoe dichter bij dit draaipunt u de toets aanslaat, hoe minder hefboomeffect u heeft en hoe meer kracht u moet toepassen. De grotere lengte van GrandTouch-toetsen geven de pianist MEER hefboomeffect, voor een betere expressieve beheersing, zelfs achter aan de toetsen. Dit is dezelfde ondersteunende lengte als bij de Yamaha S3X Premium-vleugel (per april 2017) en is de langste ondersteunende lengte die bij een digitale piano wordt gebruikt.

We lieten geen enkel detail slippen

Onze vingers zijn gevoeliger dan we denken en voor pianisten is de structuur van de pianotoetsen uitermate belangrijk. Het GrandTouch-toetsenbord beschikt over witte toetsen gemaakt van de hoogste kwaliteit synthetisch ivoor, dat in eigen beheer door Yamaha is ontwikkeld. De zwarte toetsen zijn afgewerkt met synthetisch ebbenhout. Toetsbeslag van synthetisch ivoor zorgt ervoor dat het oppervlak van de toetsen aanvoelt als dat van de echte ivoren toetsenborden die ooit bij oudere akoestische piano's werden gebruikt. Het beschikt over uiterst absorberend materiaal wat voorkomt dat de vingers glijden, zelfs na uren oefenen, terwijl de ideale textuur en de manier waarop het aanvoelt behouden blijft. Als resultaat van meer dan een eeuw ervaring met het vervaardigen van akoestische piano's, heeft deze exclusieve Yamaha-technologie een oppervlak weten te realiseren die natuurlijk en aangenaam aanvoelt. Naast hoe het aanvoelt, is de uitstraling en de fijne structuur van deze toetsen ongeëvenaard door enige andere digitale piano en zal pianisten zeker inspireren vanaf het moment dat ze ermee in aanraking komen.

Het repetitiemechaniek van Yamaha Clavinova-toetsenborden

Het repetitiemechaniek in een vleugel beweegt de hamers snel na de aanslag weg van de snaren, om interferentie met de snaartrillingen te voorkomen. Dit mechaniek geeft een lichte klikbeleving wanneer de toetsen zacht worden gespeeld. Aangezien Real Grand Expression pianisten een magnifiek geluid, aanslag en pedaalwerking biedt, hebben we besloten een repetitiemechaniek te creëren dat een buitengewone bespeelbaarheid, repetitie en aanspreekbaarheid realiseert, zonder in te boeten op de speelbeleving. De Clavinova-toetsenborden beschikken over een repetitiemechaniek dat deze sensatie teweegbrengt bij het laatste gedeelte van de toetsaanslag. Ze zijn op een zodanige wijze ontworpen dat de klik alleen waarneembaar is bij de lichtste toetsaanslagen, vergelijkbaar met het toetsenbord van een vleugel. Deze toetsenborden zijn aangepast om extra wrijving te bieden die de toetsrepetitie en aanspreekbaarheid in balans brengen zonder in te boeten op de speelbeleving.

88-toetsen lineair gegradeerde hamers — het eerste toetsenbord op een digitale piano dat over realistische verzwaring beschikt op elke toets

Elke afzonderlijke toets van een vleugeltoetsenbord heeft een ander gewicht. Dit is omdat de snaren van elke noot enigszins dunner zijn en korter in het hoog, en dikker en langer worden richting het laag. Het toetsenbord met 88-toetsen en lineair gegradeerde hamers van de Yamaha Clavinova is het eerste van zijn soort dat deze gegradeerde aanslag met verschillende gewichten en toetsterugval op elk van de toetsen getrouw dupliceert. Dit resulteert in een gevoel en aanspreekbaarheid die verbazingwekkend veel lijken op die van een vleugel en zorgen dat pianisten steeds meer waardering krijgen voor een meer authentieke aanslag.

U kunt muziek via het audiosysteem van de Yamaha Clavinova weergeven vanaf een smart device met bluetooth. Geniet van meespelen met elke song op uw smart device terwijl u audio streamt zoals mp3-bestanden.

Smart Pianist

Hebt u ooit geprobeerd om erachter te komen welke akkoorden er in uw lievelingssongs worden gespeeld? De Smart Pianist-app voor iPhone/iPod touch/iPad helpt u songs te oefenen en uit te voeren door de audiosong te analyseren die op uw iOS-apparaat is opgeslagen en vervolgens de akkoordsymbolen voor u weer te geven.

Smart Pianist kan songs op uw smart devices analyseren om akkoordprogressies te creëren die u kunt volgen. Op de CVP-800-serie heeft Smart Pianist een 'Audio To Score'-functie die automatisch pianobegeleidingsnotatie creëert.

Smart Pianist kan zowel vooraf ingestelde als in de handel verkrijgbare songs afspelen en stelt u in staat deze eenvoudig te beluisteren of mee te spelen. Het geeft ook notatie weer van honderden ingebouwde MIDI-songs en u kunt zelfs genieten van extra songs, die u kunt kopen bij Yamaha MusicSoft.

Product videos

Alternatieve producten

Dit zijn alternatieve producten:

Vragen? Kom langs, of stel ze online

  • Twijfel je over welke piano je precies nodig hebt? Of wil je gewoon alles te weten komen over piano's? Onze pianoconsultants helpen je graag verder!

Image

♭♩