Canto Ostinato: fascinerende muziek op 4 vleugelpiano's !

Het bekendste werk van Simeon ten Holt is Canto Ostinato (1977-1979), en de populariteit ervan is alleen maar toegenomen. Ten Holt schreef  Canto Ostinato  nadat hij was gestopt met het serialisme.  Canto is al spelend op het klavier ontstaan en hij duidde de opbouw liever aan als de ontwikkeling van een genetische code.

Canto bestaat uit 106 secties van enkele maten in bes mineur. Uiteindelijk was het componist Andries Hubers, die de secties samenvoegde tot een partituur. Daarna bewerkte ten Holt de partituur nog vaak, zodat er uiteindelijk meerdere versies van het stuk ontstonden. Hij zegt over de stukken voor vier vleugels: “Mijn pianowerken, met name die voor vier vleugels, zijn enorm orkestraal. De piano’s vormen een orkest, zoals dat verder niet bestaat. Daardoor heb ik geen echt orkest meer nodig.”

Canto ostinato wordt u gebracht door het Simeon Kwartet, op 4 Chris Maene Straight Strung Grands. Het Simeonkwartet legt zich toe op de composities voor vier vleugels van de Nederlandse componist Simeon ten Holt. Het Simeonkwartet bestaat uit de pianisten : Cathelijne Maat, Esther Scheerder , Jacobus den Herder en Emile Engel. Het kwartet bracht meerdere cd’s en een dvd uit.

WANNEER: vrijdag 18 maart 2022 om 20 uur

PRIJS : 15 EUR

WAAR: PIano's Maene Ruiselede

18-03-2022
Piano's Maene Ruiselede

♭♩