• 01-06-2024
  Piano's Maene Alkmaar

  Steinway & Sons door de jaren heen

  Nergens in Nederland zal je zoveel authentieke en correct gerestaureerde premium occasions naast elkaar vinden. Naast de “Nearly New” occasions, zorgt onze expertise en eigen atelier ervoor dat we ook vleugels van de 19e eeuw kunnen aanbieden, volledig gerestaureerd volgens de regels van de kunst. Hoe klinkt een Steinway & Sons uit 1894 in vergelijking met een nieuwe Steinway & Sons? Waarom zou ik voor een oude of nieuwe vleugel gaan? Waarin zitten de verschillen? Al deze vragen krijgen een antwoord tijdens deze twee weken startende op 21 mei, met als kers op de taart een pianorecital op 3 unieke instrumenten van verschillende periodes. 

 • 02-06-2024
  Piano's Maene Ruiselede

  De humor in klassieke muziek - 'Voor de grap'

   

  Klassieke muziek vol grapjes? Ja hoor! Zelfs de bekende componisten hebben héél gekke werkjes geschreven. Een pianowerk over katten en muizen, of een hond die zijn eigen staart probeert te vangen... Net als wij hielden die grote namen van vroeger van mooie zwanen of vloekten ze wanneer ze weer eens hun geld of hun sleutels kwijt waren. De muziekwerken die ze daarover componeerden zijn heel bijzonder. Pianist en verteller Waldo Geuns zocht en vond deze muziek die ze ‘voor de grap’ of ‘tussen de soep en de patatten’ neerpenden. Tijdens dit familieconcert tovert Waldo een lach op je gezicht. Want even virtuoos als de pianowerken die hij speelt, zo sappig zijn de anekdotes die hij tussen de muziek door vertelt

   

 • 05-10-2024
  Piano's Maene Limburg

  In vogelvlucht over de Maas

  Bij unieke filmbeelden hoor je live pianomuziek van James Malikey die zich laat inspireren door de natuur en die de machtige Maas in muziek verklankt.

   

 • 03-11-2024
  Piano's Maene Ruiselede

  Romantische pianowandeling met Olga Andryushchenko

  De Duitse pianiste Olga Andryushchenko neemt ons mee op romantisch wandeling doorheen de 19e eeuw. Ze speelt op historische instrumenten gebouwd door Erard, Pleyel en Steinway & Sons uit de Chris Maene Collectie.

♭♩