Steinway Celebration!

170 jaar Steinway & Sons & 85 jaar Piano's Maene, dat willen we vieren!

 

Op zondag 15 oktober organiseren we een heus Steinway-Feest. We krijgen o.a. bezoek van Hartwig Kalb. Hartwig is al meer dan 43 jaar aan de slag bij Steinway en een begrip onder pianotechnici. Hij blikt met ons terug op de rijke geschiedenis van Steinway & Sons aan de hand van unieke documenten en nooit eerder gepubliceerde beelden. We verzamelen ook verschillende Steinway vleugels uit onze collectie zoals de Steinway & Sons concertvleugel die eigendom was van niemand minder dan Theodore Steinway!

Tegelijk kijken we naar de vele innovaties die Steinway in de voorbije jaren lanceerde en vooral de manier waarop deze voor nieuwe artistieke en pedagogische mogelijkheden zorgen.

Laat je hart sneller slaan door zelf plaats te nemen achter de verschillende nieuwe en historische Steinway instrumenten of probeer de vele nieuwe technologieën uit. En uiteraard genieten we samen van schitterende live-muziek!

Het geheel sluiten we af met een absolute primeur in België: een live-concert met Jef Neve op een manier zoals u het nog nooit eerder beleefde…


Programma:

14U      KICK OFF - Concert Laureaten Steinway Competition

15U      LEGACY AND HISTORY OF STEINWAY & SONS door Hartwig Kalb
            (Steinway & Sons Hamburg)

16U30  DRINKS (koffie)

17U      SECRETS OF STEINWAY & SONS: wat maakt een Steinway uniek en wat brengt de 
             toekomst?

18U30  BITES & DRINKS

20U      CONCERT: live-concert met Jef Neve

21U30  DRINKS 


Praktische info:

Waar: Piano's Maene Ruiselede

Wanneer: Zondag 15 oktober 2023
Prijs: 39 euro 

15-10-2023
Piano's Maene Ruiselede

♭♩