Week van de Belgische muziek - Ozark Henry live

De Week van de Belgische muziek is terug! Van 30 januari t.e.m. 5 februari 2023 slaan VI.BE en de VRT de handen opnieuw in elkaar met verschillende spelers uit de brede muzieksector en diverse media om muziek van hier opnieuw volop in de schijnwerpers te zetten. Kers op de taart worden de uitreiking van de MIA's, de Music Industry Awards. Want de Belgische muziekscene is er één om trots op te zijn!

Ook Piano's Maene is trots om al decennia lang met deze Belgische muziekscene te kunnen samenwerken, en nodigde Ozark Henry uit voor een onvergetelijk event in de concertzaal in Ruiselede. 

 

02-02-2023
Piano's Maene Ruiselede
Logo week van de Belgische Muziek

Ozark Henry en Piano's Maene werkten in het verleden al vaker samen. Denk maar aan "Ozark Henry plays Four Hands", een tournee door de Belgische theaterzalen met twee witte Doutreligne Designpiano's.  Belgische Popmuziek en Belgische pianobouw samen verenigd in één project.

Ook tijdens deze week van de Belgische muziek dachten we opnieuw aan Ozark. Hij komt ter gelegenheid hiervan live optreden in onze concertzaal.  Je kan veel van zijn  grootste hits verwachten uit zijn rijke oeuvre van de voorbije 25 jaar.

Kortom : Een niet te missen concert ter ere van de Belgische muziek. En de Belgische piano ! 

Voor wie Ozark Henry niet zou kennen...

Ozark Henry is een van de vele alter ego's van de Belgische artiest Piet Goddaer. Pianist, zanger, componist, kunstenaar : Piet Goddaer is een creatieve duizendpoot.  Sinds David Bowie het debuutalbum van Ozark Henry in 1996 prees als een van zijn favorieten, heeft de Belgische artiest met veel succes muziek geproducet die varieert van avant-gardistische elektronica tot pop en klassieke muziek. Door samen te werken met vernieuwende artiesten als Jah Wobble, Jackie Liebezeit, Martin Glover, Martina Topley Bird en Toots Thielemans en met gerenommeerde orkesten als het Metropool Orkest en het Nationaal Orkest van België, wordt zijn werk internationaal bejubeld en erkend. Ozark Henry was ook te zien in het recente seizoen van Liefde voor Muziek dat vanaf april 2022 werd uitgezonden op VTM.

 

♭♩