Silent piano

Wat is een silent piano?

Een silent piano (of stil-akoestische piano), biedt een unieke speelervaring waarbij de muzikant moeiteloos kan schakelen tussen akoestisch spelen en spelen met een hoofdtelefoon. Dit innovatieve systeem maakt ongestoord oefenen mogelijk, ideaal voor mensen die in een appartement wonen of 's avonds laat willen pianospelen zonder anderen te storen.

Wanneer het silent systeem is uitgeschakeld, functioneert de piano als een traditionele akoestische piano, waarbij de hamers de snaren raken en authentieke pianoklanken worden geproduceerd. Bij inschakeling van het systeem worden de hamers gestopt door een metalen rail vlak voor de snaren. Optische sensoren detecteren nauwkeurig de bewegingen van toetsen en/of hamerkoppen. Het gegenereerde geluid wordt vervolgens via een hoofdtelefoon afgespeeld, waardoor alleen de pianist het hoort. Naast deze essentiële functionaliteit bieden silent piano's vaak extra mogelijkheden, zoals diverse klankopties (elektrische piano's, orgels, strijkers, enz.), opnamemogelijkheden en connectiviteit met computers, tablets en smartphones via MIDI, USB en Bluetooth. Deze veelzijdige functies maken stille piano's aantrekkelijk voor zowel beginnende als ervaren pianisten die streven naar flexibiliteit en diversiteit in hun speelervaring.

Beste silent piano's

Wat zijn de beste silent piano's?

De Japanse fabrikanten Kawai en Yamaha beschikken over de beste silent of stil-akoestische systemen. Beide producenten hebben reeds decennialang ervaring met produceren van digitale piano's, waardoor ook de silent technologie zeer ver staat. De systemen beschikken over een zeer goede sampling, hebben heel wat extra features en kunnen probleemloos verbonden worden met een tablet of smartphone. Ze worden reeds van bij de productie van het instrument ingebouwd. Achteraf inbouwen is dus niet mogelijk. De detectie gebeurt meestal zowel onder het klavier als aan de hamerkoppen, waardoor de detectie en stabiliteit van een zeer goede kwaliteit is.

Kawai beschikt over het AnyTimeX silent systeem, dat gecombineerd kan worden met elke staande piano en meerdere vleugels. Via het Aures (Audio Resonance) systeem kan de piano fungeren als digitale piano zonder hoofdtelefoon. Als pianist kan je genieten van meerdere klanken, bluetooth connectiviteit en een regelbaar volumeniveau. Met behulp van de PianoRemote app kan je de AnyTimex en Aures piano's heel eenvoudig besturen via smartphone of tablet.

Yamaha beschikt over het SH3/SC3 silent system, dat gecombineerd kan worden met alle staande piano's en vleugels. Via het TransAcoustic systeem kan de piano fungeren als digitale piano zonder hoofdtelefoon. Dankzij het baanbrekende Articulatie Sensor Systeem is er geen enkele impact meer van de sensoren op het speelgevoel. Via Bluetooth MIDI maak je eenvoudig verbinding maken met de Yamaha Smart Pianist app

Vragen? Kom langs, of stel ze online

Twijfel je over welke piano je precies nodig hebt? Of wil je gewoon alles te weten komen over piano's? Onze pianoconsultants helpen je graag verder!

  • Breng een bezoekje in een van onze winkels
  • Maak gebruik van onze webchat in de rechter benedenhoek (10:00-18:00)
  • Of contacteer ons telefonisch of via mail

Openingstijden:

  • Maandag: gesloten
  • Dinsdag: 10u00 - 18u00
  • Woensdag: 10u00 - 18u00
  • Donderdag: 10u00 - 18u00
  • Vrijdag: 10u00 - 18u00
  • Zaterdag: 10u00 - 18u00
  • Zondag: gesloten (behalve winkel Delft)
 
 
Image

♭♩