Op aanvraag
Dit artikel heeft momenteel een iets langere levertermijn. Contacteer ons voor meer info.

Neem contact op voor levertermijn

Bekijk of bespeel in deze showrooms::

Beschikbaarheid in Alkmaar
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Amsterdam
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Antwerpen
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Brussel
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Delft
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Gent
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Limburg
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Ruiselede
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Utrecht
Niet beschikbaar

Vanaf € 8.699,00

Bestel een Yamaha B2 TC3 en ontvang €1.000 terug! Registreer via deze link en stuur ons de 5-cijferige code om te korting te ontvangen.

Met het Yamaha TC3 TransAcoustic systeem is het mogelijk om gewoon akoestisch te spelen, maar ook digitaal met en zonder hoofdtelefoon! De Yamaha Transacoustic technologie combineert de traditionele akoestische piano met een geavanceerd klankbord luidsprekersysteem. Als pianist kan je genieten van meerdere klanken, bluetooth connectiviteit en een regelbaar volumeniveau. Met behulp van de Smart Pianist app kan je het TransAcoustic systeem heel eenvoudig besturen via smartphone of tablet.

Algemene informatie

Hoogte
113 cm
Breedte
149 cm
Diepte
54 cm
Gewicht
207 kg

Technische specificaties

Witte toetsen
Acryl
Zwarte toetsen
Phenol
Zangbodem
Gelamineerd sparrenhout
Sostenuto pedaal
Nee
Sensoren aan hamers
Nee
Sensoren onder klavier
Ja
Aantal klanken
12
Polyfonie
256
Display
Standaard
Bluetooth audio
Ja
Bluetooth MIDI
Ja
Line out
Nee
Line in
Ja
USB to host
Ja
USB to device
Ja
MIDI in/out
Nee
App
Smart Pianist

Nuttige documenten

Een vraag of advies nodig?

We staan voor je klaar! Stel je vraag aan Lieselotte of een van onze andere pianoconsultants.

Wat is een Yamaha TransAcoustic piano?

Een Yamaha TransAcoustic piano is een akoestische piano die een unieke combinatie biedt van zowel akoestische als digitale mogelijkheden. De technologie maakt optimaal gebruik van het ontwerp en de constructie van de piano via transducers die op de zangbodem zijn aangebracht. De transducers zetten de trillingen van de snaren om in digitale signalen die naar een tone generator worden gestuurd en deze op zijn beurt omzet in digitale samples (pianoklanken of andere instrumenten). Dankzij de transducers worden deze samples versterkt door de zangbodem van de piano waardoor een rijke en expressieve klank ontstaat, die samenvloeit met het natuurlijke geluid van de akoestische piano.

Een Yamaha TransAcoustic piano biedt dus een hybride technologie waarbij een akoestische piano wordt gecombineerd met alle praktische voordelen van een digitale piano. Je kan het instrument bespelen met digitale klanken, het volume regelen en allerlei effecten toevoegen. Bovendien kan je ook de akoestische pianoklanken combineren met digitale klanken als een extra layer.

Elke Yamaha TransAcoustic piano beschikt ook over de Yamaha Silent technologie. Hiermee kan je de piano ook in alle rust bespelen met hoofdtelefoonfunctie, zonder anderen te storen.

Bluetooth Audio en MIDI

Via Bluetooth Audio kan je jouw favoriete nummers streamen vanaf jouw tablet of smartphone. Je kan de muziek gewoon afspelen met de piano als speaker, maar je kan ook meespelen met audiotracks en creatief aan de slag gaan.

De Yamaha Transacoustic piano’s zijn uitgerust met Bluetooth MIDI waarmee je verbinding kan maken met een smart device. De Smart Pianist app kan gratis gedownload worden en biedt een gebruiksvriendelijke, grafische interface en veel extra mogelijkheden voor een vlot gebruik van jouw instrument.

Articulatie Sensor Systeem

Zowel de Yamaha Silent als TransAcoustic piano’s zijn voorzien van het nieuwe Articulatie Sensor Systeem, die nauwkeurig interpreteert hoe echte piano’s reageren en via algoritmes zeer nauwkeurig en natuurgetrouw echte pianoklanken gaat simuleren. De sensoren zijn bovendien contactloos, waardoor ze geen enkele impact hebben op het speelgevoel van het instrument. De vleugelpiano’s beschikken ook over contactloze sensoren op de hamers, waardoor de toetsbewegingen nog nauwkeurig worden vertaald in de pianoklanken.

Grand Expression Modelling

Dankzij deze nieuwe technologie, wordt de impact van de speeltechniek van de pianist op de klankweergave nagebootst, zowel Silent als in TransAcoustic mode. Net zoals bij een akoestische piano, zorgt de intensiteit en de snelheid van de aanslag zorgen voor een grenzeloze klankvariatie waardoor een extra dimensie wordt toegevoegd aan de muzikale beleving.

Virtual Resonance Modelling (VRM)

Dankzij de baanbrekende Virtual Resonance Modelling technologie van Yamaha, wordt de klank en resonantie van een echte vleugel op een unieke manier nagebootst, bij het bespelen van zowel Silent als TransAcoustic piano's. Daarbij wordt rekening gehouden met alle interacties die plaats vinden binnen het instrument zoals het trillen van de snaren, de klankkast de zangbodem, geluiden van dempers en pedalen.

Yamaha CFX en Bösendorfer Imperial samples

De Yamaha Silent en TransAcoustic piano's zijn voorzien van samples van de wereldberoemde Yamaha CFX en Bösendorfer Imperial concertvleugels. Bösendorfer is een beroemde Weense pianofabrikant, opgericht in 1828, die eigendom is geworden van Yamaha. De Yamaha CFX wordt gekenmerkt door een heldere en expressieve klank, terwijl de Bösendorfer Imperial een meer charmante en warme klankkleur heeft. Alle 88 toetsen werden heel nauwkeurig gesampled waardoor de harmonieuze nuances van de instrumenten zeer goed tot hun recht komen.

Binaural sampling – Realistische klankbeleving via hoofdtelefoon

Via de Binaural Sampling technologie van Yamaha wordt de klank van de piano gesampled met behulp van gespecialiseerde microfoons die op het oor van de pianist zijn aangebracht. Hierdoor worden alle nuances die door het menselijk oor worden onderscheiden, opgevangen. Dankzij deze technologie wordt er een driedimensionele klank geproduceerd, en lijkt het alsof de klank daadwerkelijk uit de pianokast komt, wanneer je met hoofdtelefoon speelt. De Binaural Sampling zorgt dus voor een optimale muzikale ervaring bij het gebruik van de hoofdtelefoon.

Product videos

Vragen? Kom langs, of stel ze online

Twijfel je over welke piano je precies nodig hebt? Of wil je gewoon alles te weten komen over piano's? Onze pianoconsultants helpen je graag verder!

  • Breng een bezoekje in een van onze winkels
  • Maak gebruik van onze webchat in de rechter benedenhoek (10:00-18:00)
  • Of contacteer ons telefonisch of via mail

Openingstijden:

  • Maandag: gesloten
  • Dinsdag: 10u00 - 18u00
  • Woensdag: 10u00 - 18u00
  • Donderdag: 10u00 - 18u00
  • Vrijdag: 10u00 - 18u00
  • Zaterdag: 10u00 - 18u00
  • Zondag: gesloten (behalve winkel Delft)
 
 
Image

♭♩