Op aanvraag
Dit artikel heeft momenteel een iets langere levertermijn. Contacteer ons voor meer info.

Neem contact op voor levertermijn

Bekijk of bespeel in deze showrooms::

Beschikbaarheid in Alkmaar
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Amsterdam
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Antwerpen
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Brussel
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Delft
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Gent
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Limburg
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Ruiselede
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Utrecht
Niet beschikbaar

Vanaf € 44.999,00

De Yamaha C3X SH3 is een akoestische vleugelpiano, uitgerust met een stil-akoestisch systeem; meer bepaald het SH3 silent systeem van Yamaha. Een stil-akoestische piano biedt je een echte akoestische piano beleving, waarbij je met een hoofdtelefoonfunctie in alle rust kan verder oefenen, zonder anderen te storen. Dankzij het baanbrekende Articulatie Sensor Systeem is er geen enkele impact meer van de sensoren op het speelgevoel. Via Bluetooth MIDI maak je eenvoudig verbinding met de  Yamaha Smart Pianist app. De Binaural sampling technologie zorgt voor een prachtige klankweergave als je met de hoofdtelefoon speelt.

Algemene informatie

Hoogte
101 cm
Lengte
186 cm
Breedte
149 cm
Gewicht
320 kg

Technische specificaties

Witte toetsen
Ivorite
Zwarte toetsen
WPC
Hamerkoppen
CX reeks
Mechaniek
Yamaha made
Zangbodem
Massief sparrenhout
Sostenuto pedaal
Ja
Sensoren aan hamers
Ja
Sensoren onder klavier
Ja
Aantal klanken
25
Polyfonie
256
Display
Standaard
Bluetooth audio
Ja
Bluetooth MIDI
Ja
Line out
Ja
Line in
Ja
USB to host
Ja
USB to device
Ja
MIDI in/out
Ja
App
Smart Pianist

Nuttige documenten

Een vraag of advies nodig?

We staan voor je klaar! Stel je vraag aan Lieselotte of een van onze andere pianoconsultants.

Yamaha Smart Pianist app

De Yamaha SILENT piano’s zijn uitgerust met Bluetooth MIDI waarmee je verbinding kan maken met een smart device. De Smart Pianist app kan gratis gedownload worden en biedt een gebruiksvriendelijke, grafische interface en veel extra mogelijkheden voor een vlot gebruik van jouw instrument.

Articulatie Sensor Systeem

Zowel de Yamaha Silent als TransAcoustic piano’s zijn voorzien van het nieuwe Articulatie Sensor Systeem, die nauwkeurig interpreteert hoe echte piano’s reageren en via algoritmes zeer nauwkeurig en natuurgetrouw echte pianoklanken gaat simuleren. De sensoren zijn bovendien contactloos, waardoor ze geen enkele impact hebben op het speelgevoel van het instrument. De vleugelpiano’s beschikken ook over contactloze sensoren op de hamers, waardoor de toetsbewegingen nog nauwkeurig worden vertaald in de pianoklanken.

Grand Expression Modelling

Dankzij deze nieuwe technologie, wordt de impact van de speeltechniek van de pianist op de klankweergave nagebootst, zowel Silent als in TransAcoustic mode. Net zoals bij een akoestische piano, zorgt de intensiteit en de snelheid van de aanslag zorgen voor een grenzeloze klankvariatie waardoor een extra dimensie wordt toegevoegd aan de muzikale beleving.

Virtual Resonance Modelling (VRM)

Dankzij de baanbrekende Virtual Resonance Modelling technologie van Yamaha, wordt de klank en resonantie van een echte vleugel op een unieke manier nagebootst, bij het bespelen van zowel Silent als TransAcoustic piano's. Daarbij wordt rekening gehouden met alle interacties die plaats vinden binnen het instrument zoals het trillen van de snaren, de klankkast de zangbodem, geluiden van dempers en pedalen.

Yamaha CFX en Bösendorfer Imperial samples

De Yamaha Silent en TransAcoustic piano's zijn voorzien van samples van de wereldberoemde Yamaha CFX en Bösendorfer Imperial concertvleugels. Bösendorfer is een beroemde Weense pianofabrikant, opgericht in 1828, die eigendom is geworden van Yamaha. De Yamaha CFX wordt gekenmerkt door een heldere en expressieve klank, terwijl de Bösendorfer Imperial een meer charmante en warme klankkleur heeft. Alle 88 toetsen werden heel nauwkeurig gesampled waardoor de harmonieuze nuances van de instrumenten zeer goed tot hun recht komen.

Binaural sampling – Realistische klankbeleving via hoofdtelefoon

Via de Binaural Sampling technologie van Yamaha wordt de klank van de piano gesampled met behulp van gespecialiseerde microfoons die op het oor van de pianist zijn aangebracht. Hierdoor worden alle nuances die door het menselijk oor worden onderscheiden, opgevangen. Dankzij deze technologie wordt er een driedimensionele klank geproduceerd, en lijkt het alsof de klank daadwerkelijk uit de pianokast komt, wanneer je met hoofdtelefoon speelt. De Binaural Sampling zorgt dus voor een optimale muzikale ervaring bij het gebruik van de hoofdtelefoon.

Vragen? Kom langs, of stel ze online

Twijfel je over welke piano je precies nodig hebt? Of wil je gewoon alles te weten komen over piano's? Onze pianoconsultants helpen je graag verder!

  • Breng een bezoekje in een van onze winkels
  • Maak gebruik van onze webchat in de rechter benedenhoek (10:00-18:00)
  • Of contacteer ons telefonisch of via mail

Openingstijden:

  • Maandag: gesloten
  • Dinsdag: 10u00 - 18u00
  • Woensdag: 10u00 - 18u00
  • Donderdag: 10u00 - 18u00
  • Vrijdag: 10u00 - 18u00
  • Zaterdag: 10u00 - 18u00
  • Zondag: gesloten (behalve winkel Delft)
 
 
Image

♭♩