Occasion piano's en vleugels

Occasion piano's en vleugels

Wilt u een occasion piano of vleugel kopen, bekijk dan hier ons aanbod of kom langs in één van onze 9 vestigingen!

 

Occasion piano

Is een occasion piano een goede keuze?

In bepaalde gevallen kan een occasion of tweedehandse piano of vleugel een interessante keuze zijn. Er zijn heel wat gebruike studie-instrumenten beschikbaar in een toegankelijke prijsklasse. Ideaal dus als uw budget beperkter is, en u liever niet wil kiezen voor een digitale piano. Jonge occasion piano's zijn vaak veel voordeliger in prijs dan een nieuwe piano.

Anderen kiezen dan weer voor een occasion piano omdat ze verliefd geworden zijn op een specifiek instrument.  Elke occasion piano heeft een uniek karakter, een aparte klank en vaak ook een uniek meubel. 

Ten slotte geeft u met een gebruikte piano een tweede leven aan een duurzaam product, dat met natuurlijke materialen, zoals hout en vilt is gemaakt. Door te kiezen voor tweedehands draagt u bij aan de circulaire economie en het behoud van onze planeet.

Occasion piano kopen technicus

Waarom een occasion piano kopen bij Piano's Maene?

Er staan heel wat oudere occasion instrumenten te koop op de privé markt. Het is vaak moeilijk om de oorsprong en de technische staat van deze piano's in te schatten.

Bij Piano's Maene worden alle tweedehandse piano's en vleugel zeer streng geselecteerd en gereviseerd op vlak van meubel en mechaniek. Alle technici in het Chris Maene atelier, met meer dan 85 jaar ervaring in het bouwen en restaureren van instrumenten, hebben een grondige opleiding gekregen in het voorbereiden van occasion instrumenten. Meer informatie vind u terug in onze blogpost: Waarom kiezen voor een occasion piano?

Bij Piano's Maene vind u enkel kwalitatieve instrumenten terug en bieden wij 10 jaar garantie op alle piano's (vanaf €3.000). Alle piano's woeden bovendien gratis geleverd op het gelijkvloers. U ontvangt ook een gratis stembeurt  en een verstelbare pianobank.

Levensduur piano

Hoe lang gaat een piano of vleugel mee?

De levensduur van een piano of vleugel hangt van verschillende factoren, waaronder de kwalteit van de piano, de mate van onderhoud en hoe intensief het instrument wordt gebruikt. Kwalitatieve en goed onderhouden piano's en vleugels gaan meestal 50 à 60 jaar, of zelfs langer mee.

Een belangrijke factor is de kwaliteit van de materialen en het vakmanschap waarmee de piano is gebouwd. Pianomerken met een lange geschiedenis van hoogwaardige instrumenten staan vaak bekend om hun duurzaamheid. Steinway & Sons is daar een toonvoorbeeld van. Ook het onderhoud speelt een belangrijke rol. De piano regelmatig laten stemmen en het handhaven van een stabiele temperatuur en luchtvochtigheid kunnen de levensduur van een piano aanzienlijk verlengen. Tenslotte speelt ook het gebruik van de piano een rol. Een piano die dagelijks intensief wordt bespeeld, zal sneller slijtage vertonen.

Vragen? Kom langs, of stel ze online

Twijfel je over welke piano je precies nodig hebt? Of wil je gewoon alles te weten komen over piano's? Onze pianoconsultants helpen je graag verder!

  • Breng een bezoekje in een van onze winkels
  • Maak gebruik van onze webchat in de rechter benedenhoek (10:00-18:00)
  • Of contacteer ons telefonisch of via mail

Openingstijden:

  • Maandag: gesloten
  • Dinsdag: 10u00 - 18u00
  • Woensdag: 10u00 - 18u00
  • Donderdag: 10u00 - 18u00
  • Vrijdag: 10u00 - 18u00
  • Zaterdag: 10u00 - 18u00
  • Zondag: gesloten (behalve winkel Delft)
 
 
Image

♭♩