Re:Maene - Maatschappelijk verantwoord piano spelen op een tweedehands instrument

  • Akoestische piano
  • Koopadvies
  • Piano advies voor beginners

Wilt u een piano kopen en overweegt u een tweedehands instrument? Piano's Maene en occasion piano's, het is een combinatie met een heel lange geschiedenis. Net na de oprichting van het bedrijf door Albert Maene in 1938, brak de tweede wereldoorlog uit. De aanvoer van nieuwe instrumenten werd schaarser, en de tweedehands piano bood een oplossing. Het lokaal opkopen van piano's en vleugels, om ze daarna in de ateliers met ons vakmanschap weer helemaal in orde maken, en op die manier een tweede leven geven: het zit in het DNA van Piano's Maene.  Met ons kwaliteitsmerk "Re-Maene" bieden we tweedehandsinstrumenten aan in elke prijsklasse, met 10 jaar Maene-garantie. 

Tweedehandse piano of vleugel uit het Atelier van Piano's Maene
Re Maene Kwaliteitsgarantie occasion piano's

10 jaar Maene garantie op tweedehands piano's en vleugels

We gaan actief op zoek op de lokale markt (in België en Nederland), naar interessante gebruikte instrumenten. We zoeken lokaal, want willen de ecologische voetafdruk beperken. We importeren dus geen afgewerkte tweedehandse instrumenten uit Azië !

Onze lokaal aangekochte piano's en vleugels worden dan niet alleen technisch gereviseerd in ons eigen Piano Technisch Atelier, ook het meubel wordt volledig onder handen genomen en gepolierd. Dit resulteert in een piano of vleugel die terug voor vele jaren in topconditie is, en waarop we vol vertrouwen 10 jaar garantie geven.

Onze focus op kwaliteitsvolle tweedehandsinstrumenten komt dus ook voort uit de wil om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en mee te werken aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, die door de Verenigde Naties werden vastgelegd. Met een tweedehands instrument doe je mee met de circulaire economie

Occasion Yamaha U3 piano kopen

Occasion piano's stimuleren de circulaire economie

Binnen het Maene-Team lopen diverse acties om duurzaam te ondernemen. En het hergebruik van materialen is daar één van. Een piano die goed onderhouden wordt, en om de zoveel tijd een grote revisie ondergaat, kan decennia lang meegaan. Soms worden piano's niet meer bespeeld omdat kinderen het huis uit zijn, of investeert de eigenaar in een beter instrument (bv. een vleugel). Het bestaande instrument nemen we dan met plezier weer over, en geven het een nieuw leven. Piano's Maene beschikt over meer dan 40 pianotechnici die inzetbaar zijn in onze ateliers in Ruiselede en Alkmaar. Afhankelijk van de noodzaak worden onder meer afregeling, intonatie, hamerkoppen, snaren, stempinnen, ... nagezien, gereviseerd of vernieuwd. Bovendien kan onze meubelafdeling schade aan het meubel herstellen, instrumenten opnieuw lakken of handpolitoeren, en krijgt elk instrument in zwart hoogglans een polishbeurt waardoor het weer glanst als nieuw.

Revisie van een tweedehands vleugel van Steinway & Sons

Nieuwe of tweedehandse piano: evenwaardige keuzes

Genoeg redenen om ook een tweedehands piano te overwegen. We bieden instrumenten aan in elke prijsklasse, van de populaire Japanse merken (Yamaha, Kawai), Europese merken (Schimmel, Bechstein, Sauter, Bösendorfer, Pleyel, ...), maar uiteraard ook van Steinway & Sons. Als officieel importeur beschikken we over de juiste onderdelen en kennis om deze instrumenten tweedehands met premium kwaliteit te kunnen aanbieden. Uiteraard is een gloednieuw instrument nog een "onbeschreven blad", dat de pianist helemaal naar zijn hand kan zetten. Een tweedehands instrument zal dan eerder al een typisch karakter hebben, dat bij de koper in de smaak valt. Beide (nieuw of tweedehands) zijn evenwaardige keuzes. De uiteindelijk keuze van uw piano of vleugel zal veel te maken hebben met de wensen, het budget, de historiek en - waarom niet - de mate van de wens om maatschappelijk verantwoord piano te spelen.

♭♩