• 14-06-2023
  Piano's Maene Ruiselede

  Van creatie tot emotie: individueel bedrijfsbezoek achter de schermen bij Piano's Maene - 14 juni 2023

  De geleide groepsbezoeken aan Piano's Maene in Ruiselede zijn al vele decennia populair. Ze vormen een unieke manier om alles te weten te komen over de piano: zijn bouw, werking, klank, geschiedenis en toekomst. Vroeger alleen in groep te bezoeken, nu ook aangeboden voor individuele bezoekers !

 • 02-07-2023
  Piano's Maene Ruiselede

  Philip Catherine trio meets Piano’s Maene

  Met veel plezier presenteren we het Philip Catherine Trio, bestaande uit de legendarische Belgische jazzgitarist Philip Catherine, bassist Bart De Nolf en pianist Nicola Andrioli.

 • 03-12-2023
  Piano's Maene Limburg

  Jazzy zondagochtend van hoog niveau met trio Verbist/Baars/Lagatie

  Het repertoire van dit getalenteerd trio bestaat uit zowel eigen werk van de hand van alle bandleden, als bestaande composities. De nadruk van de band ligt op het samenspel waarin er zowel aandacht is voor groove, swing en vrije improvisatie maar steeds met erg veel aandacht voor interplay, melodie en ruimte. Inspiratie halen ze bij onder andere Bill Evans, Kenny Wheeler, Keith Jarrett, Bobo Stenson, Herbie Hancock, Marcin Wasilewski...

 • 28-01-2024
  Piano's Maene Limburg

  Pianorecital met Granados (Goyescas) door pianist Wouter Valvekens

  De Spaanse componist Granados is een hoogvlieger onder de componisten van het Iberisch schiereiland. Zijn warmbloedige muziek, onmiskenbaar zuiders, laat niemand onberoerd. ‘Goyescas’, zijn bekendste werk, is op dat vlak een geschenk aan de pianist. Deze cyclus, geïnspireerd op romantische schilderijen van Francisco Goya, puilt over van prachtige harmonieën, versieringen, weelde en fantasie.


  Dit concert komt tot stand ism CC Lanaken.

Pagina

♭♩