piano museum Brussels

Bouwen, kennis vergaren en delen!

Ons atelier staat in voor de bouw, de restauratie en het onderhoud van onze eigen rechtsnarige concertvleugels en andere klavierinstrumenten van wereldklasse. Met onze eigen historische collectie en ons museum van de Belgische Pianobouw in Brussel, helpen we met het vastleggen en bewaren van de geschiedenis van de klavierbouw. Zo kunnen we historici en musicologen helpen bij hun onderzoek door hen toegang te geven tot originele instrumenten, en onze technische en muzikale kennis met hen te delen. Onze winkels en ateliers zijn dus echte piano-belevingscentra, waar je alles te weten komt over de geschiedenis én de toekomst van de pianobouw.

Inspirerende blogs

Laat je inspireren en leer alles over piano's in onze blog!

Concerten bij Piano's Maene

Geniet van fantastische optredens in onze eigen concertzalen. Van pop en jazz tot klassiek; alle genres komen aan bod. Want onze piano's vind je overal!

Atelier 'Chris Maene' - Ambachtelijke Pianobouw

Het atelier "Chris Maene" geniet wereldwijd aanzien. We bouwen er hypermoderne concertvleugels, maar ook replica's van historische klavecimbels en pianofortes. We restaureren ook instrumenten met respect voor hun geschiedenis. Ambachtelijk vakmanschap in een van de grootste piano-ateliers van Europa.

Geschiedenis

Sinds 1938 maakt Piano's Maene pianisten gelukkig met hun droominstrument. Lees hier over de rijke geschiedenis van het bedrijf.

Bedrijfsbezoek

Hoe werkt een piano? En hoe worden piano's gemaakt? Wat zijn de verschillen tussen oude en nieuwe piano's? Ontdek de wereld van de piano en de pianobouw tijdens een fascinerend groepsbezoek aan Piano's Maene.

♭♩