Page
Wat is een digitale piano

Wat is een digitale piano?

Een digitale piano is een elektronisch muziekinstrument dat is ontworpen om de klank en het speelgevoel van een traditionele akoestische piano zo goed mogelijk na te bootsen. In tegenstelling tot elektronische keyboards, die vaak een breed scala aan geluiden en functies bieden, is een digitale piano specifiek gericht op het leveren van een realistische pianoklank en speelervaring.

Bij het maken van een digitale piano worden opnames gemaakt van elke afzonderlijke toon van een hoogwaardige akoestische piano. Deze opnames, bekend als samples, worden vervolgens opgeslagen in het geheugen van de digitale piano. Wanneer de pianist een toets indrukt, wordt het overeenkomstige sample afgespeeld, rekening houdend met de aanslagkracht en snelheid, om een realistische en expressieve pianoklank te produceren.

De meeste digitale piano's beschikken over een gewogen klavier met 88 toetsen. Bij een akoestische piano zijn de toetsen verbonden met hamers die de snaren raken en geluid produceren wanneer ze worden ingedrukt. Dit geeft de toetsen een zekere mate van weerstand en gewicht, waardoor pianisten een bepaalde kracht moeten uitoefenen om de toetsen in te drukken en het geluid te produceren. Dit heeft invloed op de speelervaring, de techniek en de expressiviteit van het spel. Bij digitale piano's met een gewogen klavier wordt deze speelervaring zo goed mogelijk nagebootst.

 

Questions? Drop by or ask them online!

Are you in dubio on what instrument you want or need? Or would you rather receive advice from one of our piano consultants? Get in touch!

Opening hours

  • Mo: Closed (except store Amsterdam)
  • Tu: 10:00 - 18:00
  • We: 10:00 - 18:00
  • Th: 10:00 - 18:00
  • Fr: 10:00 - 18:00
  • Sa: 10:00 - 18:00
  • Su: Closed (except store Delft)
Image

♭♩