Op aanvraag
Dit artikel heeft momenteel een iets langere levertermijn. Contacteer ons voor meer info.

Neem contact op voor levertermijn

Bekijk of bespeel in deze showrooms::

Beschikbaarheid in Alkmaar
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Amsterdam
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Antwerpen
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Brussel
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Delft
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Gent
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Limburg
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Ruiselede
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Utrecht
Niet beschikbaar

Vanaf € 7.699,00

De piano's uit de Avant Grand serie van Yamaha worden ook wel "hybride" piano's genoemd. "Hybride" betekent hier dat ze eigenschappen van zowel digitale als akoestische piano's hebben.

De serie bestaat uit de modellen NU1X, N1X, N2 en N3X. Dit laatste model heeft het meubel van een vleugelpiano. De drie eerste hebben een meubel van een rechte piano. Eén van de voornaamste eigenschappen is dat deze in wezen digitale piano's zijn uitgerust met een écht klaviermechaniek, een mechaniek dus zoals je dit in de akoestische piano's van Yamaha terugvindt.

Algemene informatie

Hoogte
99.5 cm
Breedte
146.5 cm
Diepte
61.8 cm
Gewicht
120.5 kg

Technische specificaties

Naam klavier
Grand Piano action
Houten klavier
Ja
Toetsenbeleg
Acrylhars
Let off
Ja
Speakers
(30W x 5) + 25W
Begeleidende ritmes
0
Begeleidende stijlen
0
General MIDI
Nee
Aantal klanken
5
Polyfonie
256
Display
LED
Bluetooth audio
Ja
Bluetooth MIDI
Nee
Line out
Ja
Line in
Ja
USB to host
Ja
USB to device
Ja
MIDI in/out
Ja
App
Smart Pianist
Aantal pedalen
3

Een vraag of advies nodig?

We staan voor je klaar! Stel je vraag aan Lieselotte of een van onze andere pianoconsultants.

Om uzelf muzikaal uit te drukken, moet u een fysieke band met uw instrument vormen. In het geval van de Avant Grand-serie begint het met echte houten toetsen met een comfortabele aanraking. Vervolgens komt het uiterst belangrijke toetsmechaniek, dat de AvantGrand-serie van Yamaha’s beroemde vleugels heeft geërfd. Onder uw vingers voelt u exact hetzelfde gewicht en exact dezelfde aanspreekbaarheid, dezelfde reikwijdte voor expressie. Om elke nuance van uw spel te registreren, maakt Yamaha gebruik van een contactloos systeem met optische sensoren, zodat het op geen enkele manier invloed heeft op de speelbeleving of op het mechaniek. Onder elke toets bevindt zich een traploze optische sensor die de snelheid registreert waarmee en de diepte tot waar die toets wordt ingedrukt. Een extra optische sensor dat aan elke hamersteel is bevestigd meet de timing van en kracht waarmee de hamer de virtuele 'snaren' raakt. Deze informatie wordt onmiddellijk vertaald in een prachtige authentieke geluidsreproductie. Hoe meer u speelt, hoe meer u merkt dat u één wordt met de piano.

 

Wat betreft het beoordelen van de pianoklank: dat hangt vooral af van persoonlijke smaak. Om u te helpen het klankpalet te realiseren dat uw wenst, biedt Yamaha u de keuze uit twee vleugels van wereldklasse in één - elk met zijn eigen unieke karakter om de emotie over te brengen die u via een muziekstuk tot uitdrukking wilt brengen. Met een druk op een knop kunt u op de Yamaha Avant Grand N1X kiezen voor de authentieke geluiden die gesampled zijn van een Yamaha CFX-concertvleugel of van een Bösendorfer Imperial. Als Yamaha’s vlaggenschipvleugel, beschikt de majestueuze CFX over een breed klankpalet klankkleuren, van sprankelende hoge noten tot krachtige bastonen. De legendarische Bösendorfer staat ondertussen bekend om zijn sonore en rijke Weense geluid. In beide gevallen bieden de levensechte geluiden van de Yamaha Avant Grand N1X u de mogelijkheid de uiterste grenzen van uw expressieve verbeelding te verkennen.

 

Met de introductie van de Avant Grand, heeft Yamaha een revolutie op gang gebracht in de benadering van het samplen en weergeven van de noten van de daadwerkelijke akoestische vleugel. Door de zangbodem niet gewoon als klankbron te benaderen, maar als draagvlak, namen we samples op vier posities, waardoor we optimale midden- en achterposities aan het traditionele links en rechts toe konden voegen. Verder is het luidsprekersysteem van de Yamaha Avant Grand zo ontworpen dat het geluid het best te beluisteren is vanuit de speelpositie. Een drieweg luidsprekersysteem met woofer en luidsprekers voor het midden en hoog reproduceren nauwgezet de rijke natuurlijke resonantie van de zangbodem. Bovendien beschikt elk van de laag-, midden- en hoogfrequentiebanden over een eigen versterker om interferentie tussen de frequentiebanden te voorkomen. Deze innovatieve configuratie zorgt dat het buitengewone geluidssysteem van het instrument de nuances van elke afzonderlijke noot kan reproduceren. Voor een zelfs nog betere geluidsprecisie is de luidsprekeropstelling geoptimaliseerd voor de grootte van de instrumenten.

 

In een vleugel resoneren snaren en geluid door de hele kast van het instrument, wat resulteert in rijke klankreflecties die de luisteraar met geluid omhullen. Niet alleen de snaren die u bespeelt trillen, maar ook de andere snaren gaan klinken in reactie op de snaren die u bespeelt. Daarom is pianogeluid zo complex en rijk.

Dit fenomeen wordt in de Yamaha Avant Grand N1X perfect gereproduceerd via Virtual Resonance Modeling (VRM), die de verschillende stadia van de snaren voor elk van de 88 toetsen van het klavier berekenen van het ene moment tot het volgende. Daardoor geeft de Yamaha Avant Grand N1X het eindeloze aantal factoren weer die inherent zijn aan het spelen op een akoestische piano, zoals welke toetsen worden bespeeld, de kracht waarmee de toetsen worden bespeeld en de timing van het pedaalgebruik.

 

De Yamaha Avant Grand N1X is uitgerust met een demperpedaal dat de subtiele veranderingen in weerstand die u ervaart bij het gebruik van een vleugelpedaal, reproduceert. Bovendien kunt u met het demperpedaal van de Yamaha Avant Grand N1X dezelfde halfpedaaltechnieken gebruiken als bij een vleugel, waardoor u gedetailleerde controle hebt over sustain en nagalm.

 

Dankzij onze geavanceerde bi-aurale samplingtechnologie* is het geluid dat u via uw hoofdtelefoon hoort, opmerkelijk levensecht. Deze technologie maakt gebruik van pianosamples die zijn opgenomen met speciale microfoons om de positie-informatie en andere nuances die door het menselijk oor onderscheiden worden, te registreren. Het resulterende geluid is zo natuurgetrouw, zo omhullend, dat u zelfs al snel vergeet dat u een hoofdtelefoon op hebt. (*Alleen bij de voice CFX Grand).

 

De Yamaha Avant Grand N1X verfraait elke kamer met de unieke, verfijnde curves van een akoestische vleugel, ondanks dat het een veel compacter muziekinstrument is. We hebben geen enkel detail over het hoofd gezien om ervoor te zorgen dat het eruit ziet en aanvoelt als een echte vleugel, of u je nu van een afstand geniet van de weelderige tonen of plaatsneemt en voor uzelf speelt.

Product videos

Vragen? Kom langs, of stel ze online

Twijfel je over welke piano je precies nodig hebt? Of wil je gewoon alles te weten komen over piano's? Onze pianoconsultants helpen je graag verder!

  • Breng een bezoekje in een van onze winkels
  • Maak gebruik van onze webchat in de rechter benedenhoek (10:00-18:00)
  • Of contacteer ons telefonisch of via mail

Openingstijden:

  • Maandag: gesloten
  • Dinsdag: 10u00 - 18u00
  • Woensdag: 10u00 - 18u00
  • Donderdag: 10u00 - 18u00
  • Vrijdag: 10u00 - 18u00
  • Zaterdag: 10u00 - 18u00
  • Zondag: gesloten (behalve winkel Delft)
 
 
Image

♭♩