Clavis Piano’s bundelt krachten met Piano’s Maene!

Clavis Piano's wordt deel van Piano's Maene Nederland en zet zo mee de schouders onder de missie van Piano's Maene: de passie voor de piano delen en mensen inspireren om piano te spelen.

Vestiging Alkmaar

In 2019 nam Piano's Maene het Nederlandse Ypma Piano’s over. Ypma bestond toen meer dan 150 jaar en was net als Maene in België importeur in Nederland voor de topinstrumenten van Steinway & Sons.

Ypma Piano’s telde 25 medewerkers en werd omgedoopt tot Piano’s Maene Nederland. Sindsdien kozen steeds meer pianisten voor de instrumenten en service van Maene. Onder meer de Conservatoria van Den Haag, Amsterdam en Maastricht. Maar ook veel nieuwe particuliere klanten vonden de weg naar het bedrijf in Alkmaar. Toegankelijkheid en laagdrempeligheid voor elke startende en gevorderde pianist, dat is het uitgangspunt van het vernieuwde bedrijf.

Vestiging Clavis in Amsterdam

Clavis Piano’s is ook sinds decennia een vaste waarde in Nederland, en heeft vestigingen in Utrecht (Nieuwegein), Delft en Amsterdam. Ze zijn meer dan 35 jaar geleden ontstaan uit Goldschmeding, een bedrijf dat al in de pianosector actief was sinds de 19de eeuw en ooit ook zelf piano’s fabriceerde.

Clavis was op zoek naar een partner om een nieuw groeihoofdstuk te realiseren, en stelde heel snel vast dat ze samen met Piano’s Maene op één lijn zaten: hun waarden, missie en bedrijfscultuur lopen heel parallel en bij beide partijen ligt de focus op klantentevredenheid, kwaliteit en lange-termijn relaties.

Piano's Maene Benelux

Daarom hebben ze besloten om samen verder te gaan. Het nieuwe Piano’s Maene Nederland zal dus vestigingen hebben in Alkmaar, Amsterdam, Delft en Utrecht en meer dan 40 medewerkers om de klanten maximaal te bedienen.  

In België zijn er vestigingen in Ruiselede (hoofdkantoor), Gent, Antwerpen, Brussel en Oud-Rekem (Lanaken). Ook de webshop is zeer populair in zowel België en Nederland.

Piano’s Maene wordt hiermee nog meer toonaangevend in de hele Benelux, voor zowel de verkoop, verhuur, productie als onderhoud van akoestische en digitale piano’s. De focus ligt op elke pianist, wat ook zijn kennisniveau of budget is: van digitale piano’s van € 400,00 tot concertvleugels van meer dan € 150.000,00.

Het Clavis Team

Alle medewerkers van Clavis blijven werkzaam in het vernieuwde bedrijf, klanten kunnen dus ook in de toekomst een beroep blijven doen op hun vertrouwde contacten en service!

Maar daar bovenop komen alle nieuwe mogelijkheden van het Piano Technisch Atelier, de nieuwe merken als Steinway & Sons, Kawai, Essex, Boston en uiteraard ook de eigen merken van Piano’s Maene : Doutreligne, Petrus-Ypma en de Chris Maene Straight Strung Concertvleugels.

Ten slotte ook de hele concertverhuurvloot met heel wat Yamaha’s en Steinways en de know how en het aanbod aan historische instrumenten.

 

Zowel de medewerkers van Clavis als Piano’s Maene zijn zeer enthousiast over deze ontwikkeling. Ze staan te popelen om hun gezamenlijke missie verder te zetten: het delen van hun passie, en de mensen inspireren om piano te gaan en te blijven spelen.

♭♩