Spirio Cast met Víkingur Ólafsson

Live Spiriocast Concert met Víkingur Ólafsson vanuit de Elbphilharmonie in Hamburg

Ervaar een exceptionele avond met een live Spiriocast concert door niemand minder dan pianist Víkingur Ólafsson. Vanuit de Elbphilharmonie in Hamburg brengt hij het iconische werk van J.S. Bach: de Goldberg Variaties.

Dit is de afsluiting van zijn wereldtournee en het belooft een onvergetelijke avond te worden. Maak deel uit van een artistiek én technologisch uitzonderlijk evenement, waarbij het beeld en de muziek van Víkingur Ólafsson direct wordt gestreamd naar onze concertzaal in Ruiselede. Geen micro's en geen luidsprekers, maar wel de bloedmooie, 100% akoestische klank van de Steinway!

Programma

  • 19:00 uur – Ontvangst met hapjes en drankjes
  • 19:45 uur – Introductie op het concert
  • 20:00 uur – Start live Spiriocast
  • 21:30 uur – Receptie en mogelijkheid om de Spirio zelf uit te proberen

Over Víkingur Ólafsson

Víkingur Ólafsson is een IJslandse pianist die internationaal wordt erkend om zijn virtuositeit en expressieve kracht. Ólafsson staat bekend om zijn diepgaande interpretaties en zijn vermogen om complexe werken op een toegankelijke en meeslepende manier over te brengen. Zijn uitvoeringen hebben wereldwijd veel aandacht getrokken, waardoor hij een van de meest bekende pianisten van zijn generatie is geworden.

Over Steinway & Sons en Spirio

Steinway & Sons staat al sinds 1853 bekend om hun ongeëvenaarde vakmanschap en innovatie in de pianowereld. Steinway vleugels genieten de voorkeur van topmusici over de hele wereld.

Spirio is een van de meest baanbrekende technologische innovaties van Steinway in de afgelopen decennia. Deze zelfspelende vleugel maakt het mogelijk om live concerten op afstand te ervaren, zoals het concert van Víkingur Ólafsson, alsof de artiest zelf voor u speelt. Met Spirio kunnen pianisten van alle niveaus nog meer plezier halen uit hun instrument. Ook conservatoria maken dankbaar gebruik van deze nieuwe technologie in een educatieve context. Met Spiriocast opent zich een nieuwe wereld aan mogelijkheden voor zowel professionals als muziekliefhebbers. 

Praktisch

  • Datum: Maandag 24 juni 2024
  • Kaarten: € 15 (inclusief hapjes en drankjes)
  • Locatie: Piano's Maene Alkmaar

♭♩