YouTube sensatie Nahre Sol in concert met bassist Bin Finley

Nahre Sol speelt, componeert en doceert een eclectische mix van muziek die put uit aspecten van improvisatie, de avant-garde, traditionele westerse vormen en harmonie, jazz en minimalisme. Ze heeft een opmerkelijke serie video's op Youtube waarin ze haar eigen perspectief als klassiek geschoolde pianiste met een onverzadigbare honger naar nieuwe ideeën over muziektheorie, harmonie, oefenen en compositie uiteenzet. Ze heeft bekendheid verworven en meer dan 650.000 abonnees door haar video's waarin ze de stilistische elementen van grote klassieke componisten uitlegt en documentaires met uitstapjes naar verschillende genres die ze verkent.

 

Ze is afgestudeerd aan The Juilliard School of Music (New York) en The Glenn Gould School of The Royal Conservatory of Music (Toronto). Als solist en kamermusicus trad ze op in Noord-Amerika en Europa, waaronder het Kennedy Center in Washington D.C., de Walt Disney Concert Hall in Los Angeles, het Gusman Theatre in Miami, en in talrijke zalen in Canada, Frankrijk, Nederland, Italië, Polen en Duitsland. In 2013 ontving ze de Harriet Hale Woolley Grant, waarmee ze in Parijs kon studeren bij Gabriel Tacchino en Narcis Bonet, leerlingen van Francis Poulenc en Nadia Boulanger. 

 

Nahre's muziek is in première gegaan in New York City, Buenos Aires, Parijs, Hamburg in de Elbphilharmonie en Toronto door artiesten en groepen als het Manitoba Chamber Orchestra, Raleigh Civic Symphony, Happenstance Ensemble, 97 Ensemble, Ema Nikolovska, Kunal Lahiry, Ema Nikolovska en Kunal Lahiry.

 

Praktische informatie
Locatie: Concertzaal Piano's Maene Alkmaar
Datum: zaterdag 24 februari 2024
Aanvang: 16:00 uur
Kaartprijs: € 20

24-02-2024
Alkmaar

♭♩