Nieuwjaarsconcert bij Piano's Maene - Trio Rigamonti

Trio Rigamonti, bestaande uit Miriam, Mariella en Emanuele, delen naast hun familieband een liefde voor kamermuziek. Sinds hun oprichting in 2012 hebben ze een opmerkelijk parcours afgelegd. Zo wonnen ze de tweede prijs op de Ysaye International Music Competition in Luik en kregen erkenning als het beste Italiaanse ensemble op de Filippo Nicosia International Chamber Music Competition. Ze wonnen eerste prijzen op de Carlo Maria Giulini International Chamber Music Competition en de Cameristi dell'Alpe Adria International Chamber Music Competition.

 

Al meer dan negen jaar speelt Trio Rigamonti op prestigieuze festivals en podia over de hele wereld, waaronder Sagra Musicale Umbra, Viotti Festival en het Kamermuziekfestival van Lugano. Ze studeerden aan het Conservatorio G. Verdi in Como en vervolgden hun opleiding aan het Conservatorio A. Boito in Parma. Ook volgden ze masterclasses en kregen ze begeleiding van gerenommeerde musici als Atos Trio, Hagen Quartet en A. Lucchesini.

 

Mariella en Emanuele bespelen Italiaanse instrumenten uit het begin van de 20e eeuw: een viool van G. Pedrazzini en een cello van G. Sgarabotto. Trio Rigamonti is momenteel een aspirant-ensemble aan de European Chamber Music Academy en profiteert van de expertise van H. Beyerle, J. Meissl en P. Jüdt.

 

PROGRAMMA: 

 

HAYDN, Piano Trio No. 32 in A major, Hob. XV:18:

  1. Allegro moderato
  2. Andante
  3. Allegro

 

RAVEL, Piano Trio in A:

  1. Modéré 
  2. Pantoum. Assez vif
  3. Passacaille. Très large
  4. Finale. Animé

VERDI/R. VERNIZZI:
From "Vespri Siciliani" - Act III, Ballabili (transciption for Piano Trio)

 

WAAR: Piano's Maene Ruiselede

WANNEER: zondag 28 januari 2024 om 11 uur

PRIJS: 20 euro

28-01-2024
Piano's Maene Ruiselede
Trio Rigamonti

♭♩