Nino Gvetadze brengt Brahms en Liszt naar Ruiselede

Nino wordt door het publiek en collega-musici geprezen om haar bewonderenswaardige briljante spel en haar uitstekende gevoel voor klankkleur. Ze studeerde aan het staatsconservatorium van Tbilisi in Georgië waar ook Khatia Buniatishvili haar opleiding genoot. Na haar afstuderen verhuisde Nino naar Nederland om te studeren bij Paul Komen en Jan Wijn.
 
Nino won de tweede prijs, de persprijs en de publieksprijs op het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours 2008. In 2010 won ze de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award.

Sinds mei 2019 is Nino Artistiek Leider van het Naarden International Piano Festival. Sinds 2021 is ze Artistiek Leider van het Delft Chamber Music Festival. Ze geeft ook les aan het Conservatorium van Rotterdam.

 
Verder is zij geen vreemde voor Piano's Maene: in februari 2022 kwam haar CD uit met twee pianoconcerten van Beethoven; het bekende 4e pianoconcert en het minder bekende 6e pianoconcert dat later bewerkt werd tot het populaire vioolconcert. Nino speelt op deze CD op een Chris Maene Straight Strung concertvleugel
 
Op dit concert zal zij Liszt en Brahms voor ons brengen.

 

WAAR: Piano's Maene Ruiselede

WANNEER: Zondag 12 mei - 11 uur

PRIJS: 20 euro

12-05-2024
Piano's Maene Ruiselede
Nino Gvetadze

♭♩