Ons advies

Bij Piano's Maene staan we je graag bij met advies en goede raad! We zoeken naar een oplossing op maat van je wensen, je gebruik en je budget.

Lees hieronder gerust verder. Nog vragen? Neemt contact op via telefoon, of vraag hulp via de chatfunctie rechtsonderaan op onze website. Een van onze consultants helpt je graag verder, van maandag tot zaterdag, tussen 10 en 18 uur. 

kom op de koffie!

Het bos & de bomen

Of je nu een absolute beginner of een gevorderde pianist bent en exact weet wat je wil of nog niet, een piano of vleugel kiezen is meestal niet eenvoudig. Er zijn erg veel verschillende vormen, maten en merken, en de doorbraak van de digitale en stil-akoestische piano's maakt de keuze er niet gemakkelijker op.

We kunnen uren praten over piano's! We hebben het antwoord op al uw vragen, of kunnen het in ieder geval snel te weten komen. Contacteer ons met specifieke vragen via de chatfunctie, via telefoon of in het echt! Hieronder vind je in elk geval al het antwoord op enkele van de meest gestelde vragen.

Vraag en antwoord

 • Heb je een specifiek merk en model op het oog, maar wil je toch eerst even proberen vooraleer te kopen?  Of wil je de betaling van je instrument spreiden over 50 maanden? Dan kan je kiezen voor onze huurkoop formule.

  De minimum huurtermijn bedraagt 18 maanden. Na deze minimumtermijn kan je de huur maandelijks stopzetten. Blijf je verder huren, dan word je na 50 maanden automatisch eigenaar van de piano. Je krijgt dus iedere maand huur die je betaalde 100% in mindering.

  Alle digitale en akoestische instrumenten met een catalogusprijs van €2.500 tot €15.000 komen in aanmerking voor huurkoop. Draagbare instrumenten (stagepiano's) zijn een uitzondering en komen niet in aanmerking. 

  In onze webshop zie je bij elke piano die in aanmerking komt snel en eenvoudig de huurkoopprijs!

 • Wil je graag piano leren spelen, maar twijfel je nog welke piano bij je past? Dan is het huren van een piano wellicht iets voor jou!

  Je kunt, afhankelijk van je wensen, kiezen voor een een digitale ("elektrische") piano, een akoestische piano, of een stil-akoestische piano (dit is een akoestische piano voorzien met een digitaal systeem dat spelen met een hoofdtelefoon mogelijk maakt).

  Een digitale piano huur je voor € 49,00 per maand, een akoestische piano huur je voor € 59,00 per maand. Een silent piano kan worden gehuurd voor € 79,00 per maand. Een akoestische vleugel huur je voor €99,00 per maand (tijdelijk uitverkocht)

  Je kunt je piano bovendien direct online bestellen. Wil je na het huren een instrument aanschaffen? Dan heb je vrije keuze uit ons volledige aanbod en kan tot twaalf maanden huur voor de helft in mindering brengen op een nieuwe of tweedehandse piano met een nettoprijs vanaf €3.600.

  Lees meer over een piano huren.

 • Een piano, dat is een snaarinstrument met hamers, dempers, pedalen en een zangbodem. Het is een van de meest complexe en klankrijke muziekinstrumenten! Een digitale piano probeert de ervaring en de klank van een akoestisch instrument te benaderen - en dat lukt ook - tot op een bepaalde hoogte.

  Het spreekt voor zich dat je het best piano leert spelen op een "echt" instrument - akoestisch spelen blijft een enorme meerwaarde voor beginnende en ervaren pianisten. Ons advies blijft dan ook: wil je goed piano (leren) spelen, dan kies je best voor een akoestische piano- of vleugel.

  Digitale piano's vormen op vandaag een goed alternatief als er praktische beperkingen zijn waardoor een akoestisch instrument niet haalbaar is. Ben je creatief bezig met muziek en gebruik je daarvoor vaak je tablet of PC? Dan bieden digitale piano's een zee aan mogelijkheden.

  Wil je het beste van beide werelden? Met een stil-akoestische piano combineer je het spelplezier en de muzikale rijkdom van een akoestische piano met de features van een digitale.

  Lees meer over de verschillen en de voor- en nadelen van elk type instrument in deze blogpost!

 • Een kwalitatieve akoestische piano gaat, mits goed onderhouden, een leven lang mee!

  We raden u sterk aan om uw piano minstens een keer per jaar te laten stemmen. Speelt u vaak, of staat de piano in een ruimte met een onstabiel klimaat? Dan is twee keer per jaar helemaal niet ongewoon.

  Tijdens het stemmen inspecteert onze stemmer-pianotechnicus uw instrument grondig. Potentiële problemen worden zo snel gedetecteerd en opgelost.

  Uw stemmer staat u bij met advies over het onderhoud van uw instrument. We houden nauwgezet de onderhoudsgeschiedenis van uw piano bij. Zo houden we uw piano in topconditie!

  Vraag hier uw stembeurt aan!

 • Heb je een een oude vleugel of piano van hoge kwaliteit, zoals instrumenten van Steinway & Sons, Bechstein, Bösendorfer, Erard, Broadwood of een ander A-merk? Dan kan een restauratie prachtige resultaten opleveren. Je piano wordt in onze ateliers in Ruiselede of Alkmaar erg vakkundig en historisch correct opnieuw op orde gebracht. We kunnen ook het meubel tot in de fijnste details restaureren, met respect voor de originele afwerkingstechnieken. Meer informatie over pianorestauratie.

  Wij kopen ook gebruikte piano's en vleugels op om te reviseren en als tweedehands piano te verkopen.

  Biedt je piano te koop aan.

♭♩