Ons advies

Bij Piano's Maene staan we je graag bij met advies en goede raad! We zoeken naar een oplossing op maat van je wensen, je gebruik en je budget.

Lees hieronder gerust verder. Nog vragen? Neemt contact op via telefoon, of vraag hulp via de chatfunctie rechtsonderaan op onze website. Een van onze consultants helpt je graag verder, van maandag tot zaterdag, tussen 10 en 18 uur. 

kom op de koffie!

Het bos & de bomen

Of je nu een absolute beginner of een gevorderde pianist bent en exact weet wat je wil of nog niet, een piano of vleugel kiezen is meestal niet eenvoudig. Er zijn erg veel verschillende vormen, maten en merken, en de doorbraak van de digitale en stil-akoestische piano's maakt de keuze er niet gemakkelijker op.

We kunnen uren praten over piano's! We hebben het antwoord op al uw vragen, of kunnen het in ieder geval snel te weten komen. Contacteer ons met specifieke vragen via de chatfunctie, via telefoon of in het echt! Hieronder vind je in elk geval al het antwoord op enkele van de meest gestelde vragen.

Vraag en antwoord

 • Weet je al welke piano of vleugel je zou willen aanschaffen maar wil je het aanvankelijk toch liever huren? Wil je al bij de start van je eventuele lessen een veel beter instrument dan bij de gewone huurformule? Dan kan je kiezen voor onze huurkoopformule.

  In het begin huur je een nieuwe of tweedehandse piano of digitale piano (vanaf minimum catalogusprijs €2.500 voor digitale piano’s en €4.000 voor akoestische piano, tot met maximale catalogusprijs van € 12.500,-). Later heb je de mogelijkheid er eigenaar van te worden. In deze huurkoopformule hoef je op het einde van de huurperiode niets bij te betalen en heb je geen enkele aankoopverplichting. Ook vleugels van ons merk Doutreligne zijn beschikbaar met deze formule!

 • Wil je graag piano leren spelen, maar twijfel je nog welke piano bij je past? Dan is het huren van een piano wellicht iets voor jou!

  Je kunt, afhankelijk van je wensen, kiezen voor een een digitale ("elektrische") piano, een akoestische piano, of een stil-akoestische piano (dit is een akoestische piano voorzien met een digitaal systeem dat spelen met een hoofdtelefoon mogelijk maakt).

  Een digitale piano huur je voor € 39,00 of € 49,00 per maand, een akoestische piano huur je voor € 59,00 per maand. Een silent piano kan worden gehuurd voor € 79,00 per maand. Een akoestische vleugel huur je voor €99,00 per maand (tijdelijk uitverkocht)

  Je kunt je piano bovendien direct online bestellen. Wil je na het huren een instrument aanschaffen? Dan heb je vrije keuze uit ons volledige aanbod en kan tot twaalf maanden huur voor de helft in mindering brengen op een nieuwe of tweedehandse piano met een nettoprijs vanaf €3.600.

  Lees meer over een piano huren.

 • Een piano, dat is een snaarinstrument met hamers, dempers, pedalen en een zangbodem. Het is een van de meest complexe en klankrijke muziekinstrumenten! Een digitale piano probeert de ervaring en de klank van een akoestisch instrument te benaderen - en dat lukt ook - tot op een bepaalde hoogte.

  Het spreekt voor zich dat je het best piano leert spelen op een "echt" instrument - akoestisch spelen blijft een enorme meerwaarde voor beginnende en ervaren pianisten. Ons advies blijft dan ook: wil je goed piano (leren) spelen, dan kies je best voor een akoestische piano- of vleugel.

  Digitale piano's vormen op vandaag een goed alternatief als er praktische beperkingen zijn waardoor een akoestisch instrument niet haalbaar is. Ben je creatief bezig met muziek en gebruik je daarvoor vaak je tablet of PC? Dan bieden digitale piano's een zee aan mogelijkheden.

  Wil je het beste van beide werelden? Met een stil-akoestische piano combineer je het spelplezier en de muzikale rijkdom van een akoestische piano met de features van een digitale.

  Lees meer over de verschillen en de voor- en nadelen van elk type instrument in deze blogpost!

 • Een kwalitatieve akoestische piano gaat, mits goed onderhouden, een leven lang mee!

  We raden je sterk aan om je piano minstens een keer per jaar te laten stemmen. Speel je vaak, of staat de piano in een ruimte met een onstabiel klimaat? Dan is twee keer per jaar helemaal niet ongewoon.

  Tijdens het stemmen inspecteert onze stemmer-pianotechnicus je instrument grondig. Potentiële problemen worden zo snel gededecteert en opgelost.

  Je stemmer staat je bij met advies over het onderhoud van je instrument. We houden nauwgezet de onderhoudsgeschiedenis van je piano bij. Zo houden we je piano in topconditie!

  Vraag hier je stembeurt aan!

 • Heb je een een oude vleugel of piano van hoge kwaliteit, zoals instrumenten van Steinway & Sons, Bechstein, Bösendorfer, Erard, Broadwood of een ander A-merk? Dan kan een restauratie prachtige resultaten opleveren. Je piano wordt in onze ateliers in Ruiselede of Alkmaar erg vakkundig en historisch correct opnieuw op orde gebracht. We kunnen ook het meubel tot in de fijnste details restaureren, met respect voor de originele afwerkingstechnieken. Meer informatie over pianorestauratie.

  Wij kopen ook gebruikte piano's en vleugels op om te reviseren en als tweedehands piano te verkopen.

  Biedt je piano te koop aan.

♭♩