Pianorecital met Ben Roels (Steinwayartist)

De Belgische pianist Ben Roels is een van de laatste pianisten die de eer had om te studeren bij de legendarische Italiaanse pianist Aldo Ciccolini.
Hij behaalde het Masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Hij vervolgde zijn opleiding bij Leon Fleischer (Masterclass Duitsland), Eliane Rodrigues (België) en Lionel Bowman (Zuid-Afrika).

Hij behaalde het "Diplome Supérieur de Piano" aan de "Ecole Normale de Musique Alfred Cortot" in Parijs waar hij studeerde bij de Franse pianist en beroemde vertolker van Liszt, France Clidat.

Na zijn indrukwekkende concert in de Salle Cortot (Parijs) werd hij leerling van de legendarische Italiaanse pianist Aldo Ciccolini (Frankrijk/Parijs). Na zijn tijd in Parijs keerde hij terug naar het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij met grote onderscheiding het Masterdiploma Piano behaalde.

Hij maakte zijn orkestdebuut met groot succes met Rachmaninovs tweede pianoconcert en biedt momenteel een uitgebreid concertrepertoire aan met onder meer Mozart, Van Beethoven, Liszt, De Greef, Tsjaikovski, Saint-Saëns, Sjostakwitch, Gershwin...
Bij recitals vertolkt hij vaak werken van ‘vergeten’ componisten zoals Arthur De Greef (Belgische pianist/componist en leerling van Liszt).

Ben Roels trad op in België (Festival van Vlaanderen, Centrum voor Schone Kunsten Brussel “Palais des Beaux Arts Henry Le Boeuf Hall, deSingel Antwerpen), Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Verenigde Staten, Zuid-Afrika.


WAAR: Piano's Maene Limburg

WANNEER: zondag 10 november 2024 om 11U

PRIJS: 20 euro

10-11-2024
Piano's Maene Limburg

♭♩