Steinway & Sons door de jaren heen

1 juni sluiten we twee unieke weken af bij Piano’s Maene in Alkmaar.

Vanaf 21 mei start er een premium Steinway event. In onze vestiging in Alkmaar verzamelen we dan alle tweedehands Steinway & Sons piano's en vleugels uit onze negen verschillende vestigingen. Een aanbod van authentiek tot “nearly new”. Een unieke kans om de verschillende modellen van Steinway & Sons op één locatie te kunnen bespelen en vergelijken!

Nergens in Nederland zul je zoveel authentieke en gerestaureerde Steinway instrumenten naast elkaar vinden. Naast de “nearly new” occasions, zorgt onze ervaring in restauratie in ons eigen atelier ervoor dat we ook vleugels uit de 19e eeuw kunnen aanbieden, volledig gerestaureerd volgens de norm van Steinway & Sons.

Hoe klinkt een Steinway & Sons uit 1894 in vergelijking met een nieuwe Steinway & Sons? Waarom zou ik voor een oude of nieuwe vleugel kiezen? Waarin zitten de verschillen? Al deze vragen krijgen een antwoord tijdens deze twee weken met als kers op de taart een pianorecital op drie unieke instrumenten uit verschillende periodes.

Als pianist kunnen we 1 juni rekenen op Alfredo Van der Munt, student aan het conservatorium van Amsterdam. Alfredo begon op 3-jarige leeftijd met pianospelen bij Isabelle de Vlaminck aan het Musique et Spectacle in Wavre in België. Alfredo behaalde meerdere eerste prijzen op internationale pianoconcoursen en volgde les bij tal van internationaal gerenommeerde docenten.

Verder trad Alfredo meerdere keren op bij Podium Witteman, als solist en kamermusicus en nam hij deel aan het Liszt Concours in Utrecht.

Programma:
W.A. Mozart - Sonate in Bb, Mvt. 1 K.333 
E. Rautavaara - Sonata 2 "The fire sermon"
F. Chopin - Nocturne, Op. 48 Nr. 1
F. Liszt - Réminiscences de Norma, S.394

Welk stuk hij op welke piano gaat spelen laten we u graag zelf ontdekken op dit unieke event.

Praktische informatie
Datum: zaterdag 1 juni 2024
Aanvang: 16:00 uur
Kaartprijs: € 20,00 

01-06-2024
Piano's Maene Alkmaar

♭♩