De Steinway van vandaag: ze worden nog steeds gemaakt zoals vroeger... alleen beter!

  • Akoestische piano
  • Innovatie
  • Evolutie van de piano
  • Koopadvies

EEN TRADITIE VAN INNOVATIE

Steinway & Sons is een pionier in het ontwerp en de ontwikkeling van de moderne piano met als doel om de beste piano ter wereld te maken. Een Steinway blijft een weergaloos instrument met een compromisloze expressie, de keuze van 97% van de concertpianisten en de basis van vele concerthuizen over de hele wereld. Hoewel Steinway sinds de oprichting in 1853 meer dan 135 patenten op hun naam hebben staan, weigeren ze te rusten op de lauweren van hun successen uit het verleden. Steinway’s gedrevenheid en passie voor innovatie en continue verbetering gaat tot op de dag van vandaag door.

 

Steinway Factory Hamburg

To build the best piano possible...

Steinway & Sons blijft het uiterlijk, de aanslag, de toon, de structurele stabiliteit en elk aspect van wat een Steinway tot een Steinway maakt verbeteren. De baanbrekende ambachtelijke werkmethoden, die sinds 1880 in de fabriek in Hamburg worden toegepast, garanderen nog steeds de compromisloze kwaliteitsnormen van het merk. De integratie van dit ambachtelijke vakmanschap met de voortdurende ontwikkeling en aanzienlijke investeringen in state-of-the-art technologie hebben geresulteerd in een instrument met veruit het breedste scala aan klankkleuren en de meest responsieve aanslag ooit. De traditie van voortdurende innovatie in materialen, ontwerp en productie, garandeert dat de huidige Steinway de tot nu toe denkbare grenzen van Henry Steinway's credo "To build the best piano possible" doorbreekt.

De kast

De kast

Een Steinway draagt tot bijna 21.000 kg aan snaarspanning. De kast (rim) van de piano draagt deze spanning en ondersteunt en versterkt tegelijkertijd de akoestische eigenschappen van het klankbord. Steinway's gepatenteerde eendelige doorlopend gebogen kast genereert zijn kracht door het buigen van meerdere lagen premium harde esdoorn en mahonie in een ononderbroken curve. Het proces van het volledig met de hand buigen van Steinway’s kast vindt al meer dan 140 jaar plaats in de fabriek en recente ontwikkelingen in dat proces hebben geleid tot een aanzienlijke optimalisering. In de afgelopen tien jaar heeft Steinway verbeteringen aangebracht aan de persen en het conditioneringsproces: nieuwe versterkte klemmen verbeteren de kromming van de kast, nieuwe pneumatische moersleutels garanderen de juiste hoeveelheid lijm tussen de houtlagen en nieuwe stabilisatoren worden geplaatst nadat de kast is gebogen om ervoor te zorgen dat deze zijn optimale vorm kan behouden. De Steinway-kast heeft vandaag meer stabiliteit, duurzaamheid en kracht. Nooit eerder heeft Steinway’s kast het unieke diafragmatische klankbord zo vrij laten vibreren om zo een prachtige, gouden toon te genereren.

the frame

Het gietijzeren frame

In een piano wordt voortdurend tot 21 ton aan snaarspanning uitgeoefend. Het is de functie van het gietijzeren kader om deze buitengewone kracht op te vangen en gedurende de hele levensduur van de piano voor sterkte en stabiliteit te zorgen.
Sinds 1998 exploiteert Steinway & Sons zijn eigen gieterij in de VS om het integrale gietijzeren frame te vervaardigen volgens hun eigen veeleisende specificaties. De gieterij smeedt de plaat van klokkwaliteit met een nieuw No-Bake proces dat slechts vijf jaar geleden werd geïmplementeerd en dat een single-use hoge-sterkte mal mogelijk maakt die nauwkeuriger en consistenter gietwerk creëert. Daarnaast heeft Steinway ook een revolutionair thermisch recuperatieproces geïmplementeerd. Bovendien maken nieuwe machines een grotere precisie mogelijk bij het frezen van de plaat (tot 0,2mm). Ten slotte is ons metallurgielab gemoderniseerd om de hardheid en sterkte van het gietstuk verder te optimaliseren, waardoor mogelijke vervormingen of scheuren die zouden kunnen optreden wanneer de plaat eenmaal is gespannen, vrijwel volledig zijn uitgesloten.

sound board

Het klankbord

Het klankbord is het hart van een instrument. Het diafragmatische klankbord van een Steinway is gebaseerd op een innovatief patent voor optimale prestaties in dynamisch bereik en maximale sustain. Tegenwoordig is het sparrenhout voor het klankbord volledig afkomstig van één enkel eiland in Alaska, de enige locatie die voldoet aan de strenge specificaties. Het unieke microklimaat levert sparrenhout op met de hoogste kwaliteit in nerfdichtheid, -richting en -kleur, waardoor de overdracht van tonale snaartrillingen wordt verbeterd. Steinway & Sons gebruikt ultramoderne machines en conditioneringsruimtes om nauwkeuriger te voldoen aan de specificaties van hun klankbordontwerp.

the action

De mechaniek

Exacte precisie is het kenmerk van de mechaniek in een Steinway & Sons en essentieel voor de legendarische Steinway touch. De mechaniek bestaat uit duizenden onderdelen die nauwgezet worden geassembleerd door uiterst bekwame en hoogopgeleide vakmensen. Nauwkeurigere en preciezere onderdelen zorgen voor een groter reactievermogen van de mechaniek.
Voor Steinway is het essentieel dat de vervaardiging van dergelijke belangrijke mechaniekonderdelen in eigen handen ligt, zodat topkwaliteit telkens opnieuw kan worden gegarandeerd. Daarom maakt de firma Louis Renner, de toonaangevende producent van pianomechanieken gevestigd in Duitsland, sinds 2019 deel uit van ons bedrijf en heeft Steinway volledige controle op de kwaliteit van alle onderdelen. 

Dolce pedal

Dolce Pedal

Met de uitvinding van het Dolce Pedaal in 2019 hebben de technici van Steinway een systeem ontwikkeld dat musici toelaat om stiller te spelen op een buffetpiano zonder te moeten inboeten op klankkwaliteit. Elke staande piano van Steinway & Sons is nu standaard uitgerust met deze extra pedaal. 

Harmonic Damper Setting

Harmonic Damper Setting

In 2019 introduceert Steinway & Sons de Harmonic Damper Setting - een bijzondere innovatie, ontwikkeld voor de Steinway & Sons concertvleugel D-274. Het biedt pianisten nieuwe expressiemogelijkheden en veel meer raffinement bij het gebruik van de demperpedaal (sustainpedaal).

"Dit is het beste dempingssysteem waar ik ooit op heb gespeeld." IGOR LEVIT

Martha Argerich, Jacob Karlzon, Grigory Sokolov en Igor Levit zijn slechts enkele van 's werelds grootste artiesten die enthousiast zijn over deze verfrissende vernieuwing. De Harmonic Damper Setting demonstreert de voortdurende verbetering die Steinway & Sons onderscheidt als trendsetter en referentie van de moderne piano.

Spirio

Steinway Spirio

De Spirio van Steinway & Sons is een handgemaakte Steinway zoals alle anderen. Hij is tevens een zelfspelende piano met 's werelds hoogste resolutie en is zo de volgende stap in Steinway's traditie van innovatie. Spirio brengt het ongeëvenaarde vakmanschap van de Steinway bij u thuis, in combinatie met geavanceerde technologie en de weergaloze muzikaliteit van Steinway-artists. Spirio's weergavesysteem met hoge resolutie maakt gebruik van eigen software om de hamersnelheid, tot 1020 dynamische niveaus met een snelheid van maximaal 800 samples per seconde, te meten. Ook zo voor de pedalen: tot 256 pedaalposities met een snelheid van maximaal 100 samples per seconde. Spirio|r kan ook live-optredens opnemen, bewerken en afspelen in hoge resolutie. Het resultaat van de Spirio is een precieze weergave van het hele scala aan beweging en emotie van de pianist. Subtiliteit, passie en eigenheid.

 

♭♩