1 à 2 weken
Dit artikel is beschikbaar binnen 1 à 2 weken. Zodra beschikbaar in het magazijn, wordt de piano direct geleverd.

Dit product is leverbaar binnen 2 à 3 weken

Bekijk of bespeel in deze showrooms::

Beschikbaarheid in Alkmaar
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Amsterdam
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Antwerpen
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Brussel
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Delft
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Gent
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Limburg
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Ruiselede
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Utrecht
Niet beschikbaar

Vanaf € 4.770,00

De Yamaha CLP-885 is het topmodel van de Clavinova-serie en combineert geavanceerde digitale technologie met traditioneel pianovakmanschap. Het houten GrandTouch-klavier biedt een ongeëvenaard authentiek speelgevoel. Met het escapementmechanisme en 88-toets Linear Graded Hammers wordt de realistische speelervaring verder verbeterd. De CLP-885 heeft pianosamples van de Yamaha CFX en Bösendorfer Imperial vleugels, verrijkt met Virtual Resonance Modeling (VRM). Dankzij Bluetooth Audio en MIDI kun je draadloos verbinden en je favoriete nummers van bijvoorbeeld YouTube meespelen, of je piano bedienen met de SmartPianist-app. Dit maakt de CLP-885 de perfecte keuze voor professionele muzikanten en veeleisende pianoliefhebbers.

Algemene informatie

Hoogte
103 cm
Breedte
146 cm
Diepte
49 cm
Gewicht
87 kg

Technische specificaties

Naam klavier
GrandTouch
Houten klavier
Ja
Toetsenbeleg
Synthetic Ivory/Ebony
Let off
Ja
Speakers
(45W + 30W + 40W) × 2
Begeleidende ritmes
20
Begeleidende stijlen
0
General MIDI
Ja
Aantal klanken
53 + 480 XG
Polyfonie
256
Display
LCD
Bluetooth audio
Ja
Bluetooth MIDI
Ja
Line out
Ja
Line in
Ja
USB to host
Ja
USB to device
Ja
MIDI in/out
Ja
App
Smart Pianist
Aantal pedalen
3

Een vraag of advies nodig?

We staan voor je klaar! Stel je vraag aan Lieselotte of een van onze andere pianoconsultants.

Yamaha CFX en Bösendorfer Imperial samples

De Yamaha Clavinova CLP-885 is voorzien van samples van de wereldberoemde Yamaha CFX en Bösendorfer Imperial concertvleugels. Bösendorfer is een beroemde Weense pianofabrikant, opgericht in 1828, die eigendom is geworden van Yamaha. De Yamaha CFX wordt gekenmerkt door een heldere en expressieve klank, terwijl de Bösendorfer Imperial een meer charmante en warme klankkleur heeft. Alle 88 toetsen werden heel nauwkeurig gesampled waardoor de harmonieuze nuances van de instrumenten zeer goed tot hun recht komen.

Virtual Resonance Modelling (VRM)

Dankzij de baanbrekende Virtual Resonance Modelling technologie van Yamaha, wordt de klank en resonantie van een echte vleugel op een unieke manier nagebootst. Daarbij wordt rekening gehouden met alle interacties die plaats vinden binnen het instrument zoals het trillen van de snaren, de klankkast de zangbodem, geluiden van dempers en pedalen.

Grand Expression Modelling

Dankzij de Grand Expression Modelling technologie, wordt de impact van de speeltechniek van de pianist op de klankweergave nagebootst. Net zoals bij een akoestische piano, zorgt de intensiteit en de snelheid van de aanslag zorgen voor een grenzeloze klankvariatie waardoor een extra dimensie wordt toegevoegd aan de muzikale beleving.

Grand Acoustic Imaging

Dankzij de Grand Acoustic Imaging technologie word je bij het bespelen van de CLP-885 als pianist ondergedompeld in dezelfde geluidsbeleving als bij het bespelen van een vleugelpiano. De bas-, midden- en bovenste luidsprekers zijn optimaal uitgebalanceerd en gepositioneerd, zodat elke klank die door de luidsprekers wordt weergegeven, klinkt alsof het vanaf de juiste plaats op een echte vleugel afkomstig is. De hamers die op de snaren slaan, de trillingen en weerkaatsingen van de snaren worden op unieke manier nagebootst.

GrandTouch klavier met lineair gradueel gewogen toetsen

Dankzij het Grand Touch klavier met houten toetsen, kan je genieten van een zeer authentiek en realistisch speelgevoel. De witte en zwarte toetsen ziijn voorzien van synthetisch ivoor en ebbenhout en hebben hierdoor een sterk absorberend effect, waardoor de kans op fouten spelen ook lager zal zijn. Het klavier is voorzien van een escapement (let-off) mechanisme, zoals bij een echte akoestische piano. Het GrandTouch klavier heeft bovendien langere toetsen en geven de pianist meer hefboomeffect, voor een betere dynamische controle. Elke afzonderlijke toets van het klavier van de CLP-885 is lineair gradueel gewogen, waardoor het speelgevoel van een echte vleugelpiano verbazingwekkend goed wordt nagebootst. De CLP-885 beschikt ook over toetscontragewichten (niet beschikbaar in de lagere modellen), waardoor de toetsen sneller naar hun positie terugkeren. Dit zorgt voor een betere controle en bespeelbaarheid, o.a. bij het spelen van een pianissimo met een lichte aanslag.

Demperpedaal met vleugelrespons

De CLP-885 beschikt over een demperpedaal dat voortdurend de indrukdiepte detecteert en waarmee halfpedaalfunctie mogelijk is. Het demperpedaal met vleugelrespons biedt de weerstandscurve van een vleugel: licht in het begin en zwaarder naarmate het pedaal verder wordt ingetrapt. Hierdoor kan je dezelfde nuances in het pianospel leggen als bij een echte vleugelpiano.

Smart Pianist app

De Smart Pianist app kan gratis gedownload worden voor gebruik op tables en smartphones. De applicatie biedt een gebruiksvriendelijke, grafische interface en veel extra mogelijkheden voor een vlot gebruik van jouw Yamaha Clavinova.

Bluetooth Audio en MIDI

Gebruik muziekapps op jouw Bluetooth-apparaat om nummers af te spelen via de speakers van de Clavinova, of speel zelfs mee. Je kan zelfs draadloos verbinding maken met het instrument met behulp van de Smart Pianist app. Deze kan gratis gedownload worden voor gebruik op tablets en smartphones. De applicatie biedt een gebruiksvriendelijke, grafische interface en veel extra mogelijkheden voor een vlot gebruik van jouw Yamaha Clavinova.

Product video

Wij denken dat u dit ook interessant vindt

Vragen? Kom langs, of stel ze online

Twijfel je over welke piano je precies nodig hebt? Of wil je gewoon alles te weten komen over piano's? Onze pianoconsultants helpen je graag verder!

  • Breng een bezoekje in een van onze winkels
  • Maak gebruik van onze webchat in de rechter benedenhoek (10:00-18:00)
  • Of contacteer ons telefonisch of via mail

Openingstijden:

  • Maandag: gesloten
  • Dinsdag: 10u00 - 18u00
  • Woensdag: 10u00 - 18u00
  • Donderdag: 10u00 - 18u00
  • Vrijdag: 10u00 - 18u00
  • Zaterdag: 10u00 - 18u00
  • Zondag: gesloten (behalve winkel Delft)
 
 
Image

♭♩